“Banāni, ķiploki, desas un mērkaķi” uz skatuves

Foto: Maksims Kirs

Janvārī uz Dramaturgu teātra Kamerzāles skatuves būs vērojama liela mērkaķošanās! Taču, tā nebūs parasta mērkaķošanās – tur savas prasmes rādīs 44 šī teātra 17.studijas audzēkņi, kuri pēc intensīva aktiermeistarības kursa apgūšanas mācību turpinājumā jau kopš pagājušā gada septembra iejūtas H.Paukša komiskās pasakas, lugas visai ģimenei “Banāni, ķiploki, desas un mērkaķi” varoņu lomās.

Ķiploku burve netiek uzaicināta uz princeses pilngadības balli, tāpēc uzliek princesei apgrūtinājumu: ja princese ēdīs banānus, tad pārvērtīsies par mērkaķi. Pirms neaicināt kādu uz balli, apsveriet, ar ko tas var beigties! Kādi komiski sarežģījumi radīsies, kāds būs to atrisinājums? To studijas audzēkņu draugi, radi un visi teātra cienītāji varēs uzzināt, noskatoties izrādi, kas būs redzama visu janvāri.

Vislielāko uzmanību veltot darbam ar studiju audzēkņiem, arī šī iestudējuma veidošanā piedalījies viss Dramaturgu teātra radošais kolektīvs, savā pieredzē ar studijas audzēkņiem dalījušies un kopā ar viņiem uz skatuves kāps arī 12 teātra pamatsastāva aktieri un 16.studijas audzēkņi.

Darbu turpina arī pārējo divu studiju dalībnieki – 18.studijas audzēkņi kopš pērnā gada oktobra apgūst intensīvo aktiermeistarības kursu, bet 16.studijas dalībnieki piedalās Hermaņa Paukša jaunākās komēdijas „Ne jau drēbēs slēpjas meitenes skaistums!” iestudējumā (režisors H.Paukšs), kas šīs studijas audzēkņiem ir jau trešā, diplomdarba izrāde, un kuru būs iespējams noskatīties šī gada martā.

Atgādināsim, ka visi interesenti, sākot ar 14 gadu vecumu, jau var pieteikties nodarbībām Dramaturgu teātra nākamajā, 19.studijā, kas darbu sāks aprīlī. Mācību process studijā ilgst 18 mēnešus, pirmos piecus no tiem studijas audzēkņi nodarbojas ar vingrinājumiem, izveido nepieciešamo zināšanu un prasmju bāzi aktiermeistarībā, skatuves runā un kustībā, bet pārējā laikā ar studijas dalībniekiem tiek iestudētas un parādītas trīs mācību izrādes. Pieteikšanās un dalībnieku reģistrācija pie studijas vadītāja Hermaņa Paukša, rakstot pieteikumu uz e-pasta adresi: hermanis.paukss@gmail.com, pieteikumā norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi un tālruņa numuru.

Ja Jūs ir ieinteresējusi iespēja izmēģināt spēkus un studēt aktiermeistarību, vairāk informācijas varat skatīt šeit: https://www.dramaturguteatris.lv/?page_id=84

Dramaturgu teātris un studija atrodas Kr.Barona ielā 130/3, vairāk informācijas par teātri skatīt šeit: www.dramaturguteatris.lv