26. augustā Dramaturgu teātris ar dramaturģes un režisores Antras Legzdiņas lugu „UPE” viesojās Sunākstes saieta namā, Aizkraukles novadā.

Lugas žanrs ir drāma ar laimīgām beigām, tās darbība risinās divdesmitā gadsimta otrajā pusē.  Galvenais varonis Amnis, kura īsto vārdu neviens nezina, nenoskaidrotos apstākļos zaudējis atmiņu. Nokļuvis svešumā, tālu prom no savējiem, viņš dzīvo būdiņā pie upes un tic, ka upe viņam palīdzēs atgūt sevi. Ap Amni spieto nejauši svešinieki, katrs ar savām vēlmēm un vajadzībām. Dažāda veida komunikācijā visi piedzīvo to, ka it kā nejauša, šķietami nesaderīgu cilvēku dzīves ceļu savīšanās var daudz ko izmainīt.

Lugas apakšnosaukums ir “Pasaka pieaugušajiem”. Gandrīz katrs no lugas personāžiem beigās konstatē, ka dzīvē reizēm var notikt “kā pasakā”. Vai šajā neredzamiem tīmekļiem saistītajā pasaulē notikumus virza paša rīcība, ķēdes reakcija vai varbūt iesaistās kāds nezināms spēks – atbildes uz šiem jautājumiem lai savā pieredzē meklē katrs skatītājs pats.

„Lugas galvenā tēma ir komunikācija, saprašanās cilvēku starpā, māka risināt konfliktus, arī iekšējos!” – tā par savu darbu saka A. Legzdiņa. 

Izrādē spēlēs Dramaturgu teātra aktieri Oskars Kreceris, Kristīne Berngarde, Kristaps Legzdiņš, Baiba Puriņa, Ineta Kalinkeviča, Andris Lupgins, Mārīte Ločmele, Inese Rosicka un Megija Krēsliņa.