31. jūlijā savu jauno izrādi „Iespēja atgriezties”skatītāju vērtējumam nodos Dramaturgu teātra dramaturģe un režisore Kerija Margo (īstajā vārdā Anna Kerija Studente). Režisorei un dramaturģei šis ir jau ceturtais iestudējums, iepriekš ar labiem panākumiem, iegūstot neviltotas skatītāju simpātijas, teātrī rādītas viņas lugas „Roku dzelžos uz brīvību”, „Kad vijoli ar pārrautām stīgām pārņem liesmas…” un „Virpulis.”

„Iespēja atgriezties” ir absurda drāma, kuras galvenā ideja vērpjas ap sievietes iekšējo spēku – tā pazaudēšanu, atrašanu un stiprināšanu. Kerija Margo ir ne tikai izrādes dramaturģe, režisore un scenogrāfe, bet arī krāšņo un iespaidīgo tērpu autore, kas gluži kā aktieri spēlē savu lomu izrādē.

„Pārdomas, fantāzijas, vēsturisko notikumu interpretācija un sievietes iekšējā spēka atdzimšana kā iespēja atgriezties pašai pie sevis, novilkt nost citu cilvēku uzspiesto kā neiederīgu apģērba gabalu un iemācīties no jauna sadzirdēt savas dvēseles skanējumu. Tad atvērties dzīvības kustībai un laika plūsmai līdz piedzīvotā pieredze saplūst kopīgā harmoniskā dejā ar esošo mirkli. Tas pavisam noteikti ir notikums, kuru var nosaukt par SVĒTKIEM!” – par izrādi saka tās autore Kerija Margo.

Izrādes sižets vijas ap sievietes vairākām dzīvēm, kas atradušas krustpunktu, kurā savīties. Kāda sieviete viduslaikos raksta grāmatu. Notikumi, ko viņa notur par savas iztēles augli, ir atmiņas par iepriekšējo dzīvi. Mūsdienās grāmatu atrod sieviete, kura savā iepriekšējā dzīvē bijusi šī pati rakstniece. Stāsts par to, kā cilvēku ietekmē iepriekšējās dzīves un kā klīniskā nāve var mūs mainīt un palīdzēt iemīlēt dzīvi, kā arī pieņemt sevi un citus cilvēkus ar visām dīvainībām.

„Mana režijas izpratne veidojas, ieklausoties intuīcijas un skatuves balsīs. Es apvienoju savā darbā vairākas režijas skolas, izvēloties no katras to, kas der tieši man,” stāsta režisore.

Lomās iejutīsies Dramaturgu teātra aktieri Dzintra Cibuļska, Laura Miķeļsone, Baiba Puriņa, Kristīne Ribnere, Sendija Gerge, Inita Kauliņa, Dagnis Rāgs, Jānis Šipkovs, Līga Cīrule, Signe Sēne, Oskars Kreceris, Juris Mencis, Dagnija Gaubšteina, Kristīne Treija, Ineta Kalinkeviča, Elīna Nāzare, Anita Folkmane, Digna Raciborska, Inta Abrazone.

Dramaturgu teātrī darbs pie iestudējumu veidošanas neapstājas arī vasarā, tāpēc arī augustā visiem interesentiem būs iespēja noskatīties vairākas izrādes. 9. augustā uz Dramaturgu teātra skatuves būs skatāma dramaturga Hermaņa Paukša izrāde „Saukšu tevi par Madaru” Artūra Zemdegas režijā, savukārt 10. augustā skatītājus priecēs dramaturga un režisora H. Paukša melnā komēdija „Piektais bauslis”. 16. augustā interesenti aicināti baudīt skatītāju atzinību guvušo dramaturģes un režisores Antras Legzdiņas lugu „Upe”. 28.augustā būs vēl viena iespēja piedzīvot pārdzimšanu Kerijas Margo izrādē „Iespēja atgriezties”.