Šī gada 26. jūlijā savu 70 gadu jubileju atzīmē viens no Latvijas ražīgākajiem dramaturgiem – Hermanis Paukšs. Rakstnieks, aktieris, dramaturgs un režisors savu jubileju pavadīs Dramaturgu teātrī, kurā turpina gan aktīvi rakstīt, gan iestudēt lugas, kā arī skolot aktiermeistarībā visus, kas vēlas uzstāties vai  kam vienkārši sirdij tuva ir teātra māksla.

H. Paukša mūžs vienmēr ir bijis saistīts ar teātri, pazīstams kā Latvijas Leļļu teātra aktieris un galvenais režisors. Tāpat bijis Valsts Rīgas Operetes teātra dramaturgs, vairāku neatkarīgo un mācību teātra kolektīvu pedagogs un vadītājs. Savukārt pēdējos 16 gadus režisors un dramaturgs iestudē savas lugas Dramaturgu teātrī.

H. Paukša ironiskais un satīriskais stils, kas caurstrāvo ikvienu viņa darbu, ir skatītājiem labi pazīstams. Kā rakstnieks viņš sākumā pievērsies satīriskajai dzejai un prozai, bet lielāko interesi viņā raisījusi dramaturģija.  Viņš ir vairāk nekā 300 lugu autors, no kurām daudzas adresētas pusaudžiem un bērniem. Savās lugās dramaturgs pievērš uzmanību aktuālām tēmām mūsdienu sabiedrībā un parāda tās ironiskā gaismā, tā ļaujot skatītājiem atpazīt un pasmieties par situācijām, sociālajām un politiskajām norisēm, kā arī cilvēkiem, kas ir mums apkārt ikdienā.

2007. gadā H. Paukšs izveidoja Dramaturgu teātri, kurā joprojām tiek iestudētas tikai mūsdienu latviešu autoru radītās lugas, tā veicinot jaunu pašmāju dramaturgu veidošanos. Dramaturgu teātris par savu dibināšanas dienu uzskata 17. martu, kad 2007. gadā šajā dienā notika pirmā izrāde “Padomju sekss”, kurā ietilpa divas H. Paukša lugas – “Pirmā sniega sindroms” un “Baloža skelets”.