Dramaturgu teātra mēģinājumu telpās saklausāmi iepriekš nedzirdēti lugas teksti un mūzika. Tas liecina tikai par vienu – ir uzsākta jaunas izrādes iestudēšana. Pie darba ķērusies dramaturģe un režisore Signe Sēne, lai kopā ar aktieriem strādātu pie savas otrās lugas – “Slēptajām patiesībām”.

“Greznā namā uz saviesīgu pasākumu uzaicināti vairāki ietekmīgi cilvēki. Šampanietis plūst, sarunas raisās un gaisā virmo bezrūpība. Viss mainās, kad mājas saimnieks viesus aicina piedalīties spēlē, kas galīgi neizskatās pēc parastas spēles. Gaismā nāk slēptas patiesības, likmes aug un nevienam no sanākušajiem vairs nav skaidrs, kurš vakara beigās būs uzvarētājs, bet kurš – zaudētājs.”

Kā stāsta pati iestudējuma autore, šis ir stāsts par naudu, varu, intrigām un to atstāto ietekmi uz cilvēku. “Man patīk vērot un analizēt cilvēku savstarpējās attiecības – kā mēs viens pret otru attiecamies, kā redzam citus, sevi, kādas maskas nēsājam un ko esam gatavi darīt, lai radītu par sevi vēlamo iespaidu, justos labāki, svarīgāki? Izrādē vēlos nedaudz paspēlēties ar jautājumu: cik tālu esam gatavi iet, lai nosargātu savu radīto tēlu? Kādas ir sekas tam, kā attiecamies pret sevi un apkārtējiem? Ceru, ka arī skatītājiem tas liks aizdomāties par sevi, savu ikdienu un atklāt sev kādu slēpto patiesību,” skaidro režisore.

Izrādē lomas atveido tādi Dramaturgu teātra aktieri kā Inese Vāciete, Atis Degro, Raivo Matisons, Jānis Steps, Aleksejs Remesovs, Oskars Revics, Kristīne Treija, Baiba Puriņa, Juris Mencis, Kristaps Legzdiņš, Digna Raciborska, Mārīte Ločmele, Kadrija Valdemāre-Puriņa, Madara Grāvīte un arī pati izrādes režisore – Signe Sēne. Pašlaik visa radošā komanda aizrāvusies ar mēģinājumu procesu, un līdz pirmizrādei vēl kāds laiciņš jāpagaida. Taču aktieri jau tagad neslēpj savu prieku par izrādi un ar nepacietību gaida satikšanos ar skatītājiem.