Biļetes šeit.

Jau šīs nedēļas nogalē 29. aktiermeistarības studijas dalībnieki nodos skatītāju vērtējumam savu pirmo mācību izrādi PŪĶA BROKASTIS. Tā ir pasaka visai ģimenei par princeses glābšanu no pūķa, kuras pamatā ir senais mīts par Perseju un Andromedu, ko autors izmantojis, lai ar ironiju paskatītos uz dažādām klišejām gan mākslā, gan dzīvē.

Kad izrādes nobeigumā pūķis būs nokauts, iespējams, kādam jau radīsies nepārvarama vēlēšanās kļūt par skatuves varoni un pievienoties teātra kolektīvam, piesakoties Dramaturgu teātra nākamajai – 31. aktiermeistarības studijai! Kas tur sagaida? To vislabāk raksturos 30. studijas dalībnieku iespaidi:

Ramona Rancane:

Aktieru māksla bija viens no maniem nepiedzīvotajiem sapņiem,  tieši tāpēc uzsāku studijas Dramaturgu teātrī. Šajā laika posmā ieguvu izpratni par aktiermākslas pamatiem, teoriju, kas palīdz arī ikdienā, piemēram, izprotot, cik liela nozīme ir balss mijiedarbībai ar elpošanu un žestiem. Pēc nodarbībām iznāku ar tiešām lielu dopamīna sajūtu un enerģiju. Šī ir vieta, kur varu atslēgties no ikdienas nastas, iznest ārā savas emocijas un gūt mieru. Šobrīd teātris ir devis otro māju sajūtu, tāpēc šīs studijas rekomendēju ikvienam, kurš vēlas sevi pārvarēt, iepazīt sevi no citas puses un iegūt jaunu pieredzi, zināšanas un saņemt pozitīvas emocijas.

Sandis Kārkliņš:

Ja ikdienas darba dunā un informācijas straumē ir radusies sajūta, ka esi par sevi nedaudz piemirsis, tad Dramaturgu teātra nodarbības Tev atjaunos pamatīgu saķeri ar sevi. Tu ne tikai “atcerēsies” par sevi, bet arī, izpildot vingrinājumus, sevī pamodināsi snaudošu zvēriņu/-us, par kuru klātesamību labākajā gadījumā esi uzzinājis atsevišķās dzīves situācijās. Tu nodarbībās atainosi smiešanos, bļaušanu, riešanu un pat maršēšanu, bet pats labākais – visas šīs absolūtās “es kāpju ārā no savas komforta zonas” treniņa lietas Tu pildīsi kopā vēl ar virkni citu studijas biedru, kuru priekšā ātri vien izgaisīs pat mazākās kauna sajūtas. Šis teātris piedāvā pozitīvu emociju uzlējumu vai pat kokteili, kur katras nodarbības beigās Tu vēlētos, lai nodarbību vadītāji pagarina nodarbību vēl uz kādām divām stundām.

Ināra Apsīte-Znatnaja

Man patika izrādes, kuras apmeklēju jau pirms 30. studijas. Nebiju domājusi, ka apmeklējot DrT studijas nodarbības var sasniegt tik augstu līmeni.
Šeit visi esam vienādi un draudzīgi, kā arī novērtējam viens otru. Arī vecāka gada gājuma cilvēki labi iekļaujas jauniešu sabiedrībā un mēs varam viens otram pateikt atzinīgus un uzmundrinošus vārdus. Tas jau ir daudz. Mēs iemācāmies pašpārliecību, drošību, redzam paši sevi no cita skata punkta. Mēs maināmies. Ir labi. Nāciet droši, nenožēlosiet.