Lugas “Pūces totēma cilts” iestudējums 

Augustā Dramaturgu teātrī uzsākts Hermaņa Paukša jaunākās lugas „Pūces totēma cilts” iestudējums. Kāda pirmatnējo cilvēku cilts mēģina iekārtoties uz dzīvi jaunā vietā, taču sastopas ar daudzām, neparedzētām grūtībām. Adaptēties jaunā vidē, acīmredzot, ir bijis grūti visos laikos! Šī luga ir interesanta ar to, ka tā būs jau trešā studiju alegoriskā izrāde par pirmatnējām ciltīm.

Iestudējuma režisors ir H.Paukšs, bet izrādes veidošanā piedalīsies viss teātra radošais kolektīvs. Lomās tajā iejutīsies un apgūtās aktiermeistarības prasmes rādīs Dramaturgu teātra 20. studijas audzēkņi, kuriem šī būs jau otrā mācību izrāde. Savā pieredzē ar studijas audzēkņiem dalīsies un kopā ar viņiem uz skatuves kāps arī pamatsastāva aktieri Mārcis Šteingolds un Māris Matisons. Audzēkņu varējumu viņu draugi, radi un citi teātra atbalstītāji varēs novērtēt jau novembrī, kad šo lugu būs iespējams noskatīties Dramaturgu teātra Kamerzālē. 

Atgādināsim, ka visi interesenti, sākot ar 14 gadu vecumu, jau var pieteikties nodarbībām Dramaturgu teātra nākamajā, 22. studijā, kas darbu sāks oktobrī. Mācību process studijā ilgst 18 mēnešus, pirmos piecus no tiem studijas audzēkņi nodarbojas ar vingrinājumiem, izveido nepieciešamo zināšanu un prasmju bāzi aktiermeistarībā, skatuves runā un kustībā, bet pārējā laikā ar studijas dalībniekiem tiek iestudētas un parādītas trīs mācību izrādes. Pieteikšanās un dalībnieku reģistrācija pie studijas vadītāja Hermaņa Paukša, rakstot pieteikumu uz e-pasta adresi: hermanis.paukss@gmail.com, pieteikumā norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi un tālruņa numuru.

Ja Jūs ir ieinteresējusi iespēja izmēģināt spēkus un studēt aktiermeistarību, vairāk informācijas varat skatīt šeit: https://www.dramaturguteatris.lv/?page_id=84

Dramaturgu teātris un studija atrodas K. Barona ielā 130/12, vairāk informācijas par teātri skatīt šeit: www.dramaturguteatris.lv