Septembrī kā autors un režisors Oskars Kreceris uzsāka savas pirmās lugas iestudēšanu. Tās pirmizrāde iecerēta nākamajā pavasarī.

Oskars Kreceris ar Dramaturgu teātri jau saistīts kopš 2018. gada, kad iekļāvās 19. aktiermeistarības studijā. Pēc daudzām sekmīgām lomām dažādos iestudējumos nu Oskars debitē gan kā autors, gan kā režisors savai lugai KANĀRIJPUTNIŅI.

Ikdienā Oskars Kreceris ir mediķis farmācijā, tādēļ arī saprotama lugas tematikas izvēle, balstīta personīgajā profesionālajā pieredzē, kā arī vērojot sabiedrību un cilvēkus no malas, viņu uzvedību un attieksmi pret dzīves līkločiem.

“Es mēģinu transformēt sevi citos cilvēkos, lai saprastu viņu domas, sajūtas, rīcību. Katra personība ir īpaša, un tas padara pasauli interesantu.”

Luga ir par mums pašiem un cilvēkiem ap mums. Katram šai dzīvē ir dota kāda misija, kas jāpilda – tikai jautājums, vai mēs paši to apzināmies. Visu noteic attieksme pret sevi un apkārtējiem. Dzīvē varam būt jebkas – bagāts, nabags, augstā amatā, ar ietekmi sabiedrībā… bet pie nāves sliekšņa tam vairs nav nozīmes. Tur viss zūd. Tur mēs visi esam vienādi kaili.

Lomās:

Edīte – Līga Cīrule vai Signe Sēne

Frīda – Mārīte Ločmele vai Kristīne Ribnere

Mācītāja – Ineta Kalinkeviča vai Olga Zeile

Egons – Jānis Steps vai Juris Mencis

Filips – Jānis Logins vai Arnis Bērziņš

Artūrs – Matīss Hansens vai Varis Putniņš

Gaida – Inese Nāgele vai Renāte Šidlovska

Rozālija – Inese Vāciete vai Eva Rapšus-Dzelme