Lugas “Pusnakts ruksīši” pirmizrāde

Pirmdien, 25. februārī, plkst 19:30 Dramaturgu teātra draugus gaida šī gada pirmais jauniestudējums – Hermaņa Paukša lugas „Pusnakts ruksīši” pirmizrāde. Lugas žanrs ir melnā komēdija un tā sarakstīta 2000. gadā, bet 2018. gadā pārveidota atbilstoši inscenējuma iecerei. Parasts latviešu laulātais pāris aizbrauc uz kādu pussabrukušu pili Rietumeiropā, kur piedzīvo ļoti interesantus notikumus. Kādus? Jānāk un jāskatās!

Iestudējuma režisors ir H.Paukšs, pie izrādes vizuālā noformējuma strādājušas mākslinieces Gunta Kusiņa, Inese Pavēne un Kristīne Berngarde un gaismu mākslinieks Ģirts Helmanis.  Lomās šajā izrādē iejutušies Dramaturgu teātra aktieri Agnese Ērgle, Anita Matisone, Anna Zahare, Annija Cābule, Antra Legzdiņa, Gunta Kusiņa, Inese Pavēne, Inese Vāciete, Kristīne Berngarde, Kristīne Hibnere, Laura Pirktiņa, Liene Nollava, Solvita Stengrēvica-Grāvīte, Zane Karpenko, Žanete Dondukova, Andrejs Saldavs, Artūrs Zemdega, Austris Pirktiņš, Dagnis Rāgs, Dainis Liepiņš, Guntis Kalniņš, Ilmārs Lācis-Ziemelis, Kalvis Logins, Kārlis Griķis, Māris Matisons, Rolands Ratfelders, Ulvis Berkmanis, Viktors Karlsons, kā arī – 18. studijas audzēkne Evelīna Razgale.

Bet nākamajā vakarā, 26. februārī, vēlreiz būs iespējams noskatīties Harija Ammera sadzīves komēdiju ar detektīva pieskaņu „Atmiņas zudumi”, kas sarakstīta, iedvesmojoties no lieliskā humoresku autora, rakstnieka Andreja Skaiļa (1927 – 2012) stāsta „Skleroze”, un veltīta viņa piemiņai. Lugas vienlaikus risinās gan mūsdienās, gan tik nesenajos, bet tomēr jau patālajos astoņdesmitajos gados. Pēc apkopēju darba dienas kādas mazpilsētas kultūras namā aktīvākās pensionāres satiekas uz sava klubiņa jubilejas sanāksmi un, dzerot pēcpusdienas tēju, nevilšus atceras kādu pasenu atgadījumu – kā vietējā veikaliņa vadītājs Fišers reiz sastrīdējies ar sievu un uzsācis daudzu dienu “plostu”. Kad lielā dzeršana pierimusies, Fišers atradis savu automašīna avarējušā stāvoklī un viss liecinājis par to, ka ticis sabraukts cilvēks! Bet – kurš to sabraucis un kā?

Dramaturgu teātris ir dibināts 2007. gadā un šobrīd ir vienīgais teātris Latvijā, kur tiek iestudētas tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru jaunākās lugas. Teātris atrodas Rīgā, K. Barona ielā 130/12. Biļetes uz izrādēm var iegādāties www.bezrindas.lv vai teātrī pirms izrādes. Vairāk informācijas par teātri skatīt šeit: www.dramaturguteatris.lv