Lugas “Gaisma tualetē” izrādes martā

Fotogrāfs: Artūrs Behmanis-Bergmanis
Fotogrāfs: Artūrs Behmanis-Bergmanis

Kā jau iepriekš tika solīts, „Gaisma tualetē” Dramaturgu teātrī šī gada martā ir! Par to var pārliecināties katrs, kurš šajā mēnesī apmeklēs Dramaturgu teātra izrādi, Hermaņa Paukša un Andra Zeibota lugas „Gaisma tualetē” iestudējumu, pie kura darbs tika sākts aizvadītajā decembrī. Šis iestudējums ir 14. studijas audzēkņu trešā mācību izrāde un šīs studijas diplomdarbs.

Absurda komēdija „Gaisma tualetē” ir parodija par dzīvi Pasaulē, kur vara manipulē ar sabiedrību un arī šīs varas kritizētāji tāpat manipulē ar ļaužu prātiem. „Šādi manipulējot, visi viens otru un kopā – visu sabiedrību morāli (un – kas zina, varbūt arī fiziski) iznīcina, vai nu naudas dēļ vai sociāla aizvainojuma, vai eksaltētas vēlmes valdīt dēļ, un kopsummā sanāk tā, kā saka kāds šīs lugas varonis: “Tauta grib, lai ir tusiņš ar līķiem!” Neesiet lētticīgi muļķīši, neļaujiet sevi aizskart ne vieniem, ne otriem, atcerieties, ka ar modernās manipulāciju tehnikas palīdzību absolūti meli tiek sakonstruēti no 100 procentīgi patiesiem faktiem, tikai – kaut ko noklusējot, kaut ko citu – intonatīvi (pat ar humoru)  parādot kā sliktāku vai labāku, nekā tas patiesībā ir. Gudrais ignorē visu šo ņemšanos sociālajos tīklos un citos medijos!”  tā par šo lugu saka viens no tā autoriem, dramaturgs un režisors Andris Zeibots.

Kā jau ierasts, Dramaturgu teātrī vislielākā uzmanība tiek veltīta darbam ar studiju audzēkņiem, tādēļ arī šī iestudējuma veidošanā piedalījies viss teātra radošais kolektīvs, savā pieredzē ar studijas audzēkņiem dalījušies arī vairāki teātra pamatsastāva aktieri. Lugas „Gaisma tualetē”  izrādes studijas audzēkņu radi, draugi un citi teātra interesenti vairākās izrādēs var noskatīties teātra Kamerzālē visu martu.

Nākamā, 17. aktiermeistarības studija uzsāks darbu 2017. gada aprīlī, taču pieteikties šīm nodarbībām visi interesenti var jau tagad. Pieteikšanās un dalībnieku reģistrācija pie studijas vadītāja Hermaņa Paukša pa e-pastu: hermanis.paukss@gmail.com, pieteikumā norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi un tālruņa numuru.

Dramaturgu teātris un studija atrodas Kr. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitāna ielas), biļetes uz izrādēm var iegādāties teātra kasē pirms izrādes vai www.bezrindas.lv.

Vairāk informācijas par aktiermeistarības studijām:

https://www.dramaturguteatris.lv/?page_id=84.