Dramaturgu teātra viesizrādes Tomē un Mārsnēnos

07.10Sestdien, 8. oktobrī Dramaturgu teātra aktieri viesosies Ķeguma novada Tomē, kur plkst. 16:00 Tautas namā teātra cienītājiem būs iespēja noskatīties Austra Pirktiņa lirisko komēdiju “Nekādu problēmu”, kas ieturēta veco, labo franču kriminālo kinokomēdiju par slaido gaišmati ar melno kurpi stilistikā. Izrāde ir skatāma ar smaidu, kas brīžiem pāraug smieklos, un tajā jaušamas arī skumjas un filozofiskas notis.  “Katram no mums ikdienā rodas dažādas problēmas, ar ko tiekam galā, kā nu protam. Lugas personāži tās risina katrs savā manierē – viens ar viltu, cits izmanto stratēģisku domāšanu, vēl cits – tās naivi ignorējot un atliekot to risināšanu uz citu dienu!” tā par savu darbu saka lugas autors un iestudējuma režisors A. Pirktiņš.

Lomās šajā izrādē būs skatāmi Dramaturgu teātra aktieri Anna Paukša, Armanda Geislere, Linda Zaksa, Māris Gipters un Toms Sliede. Biļetes uz to var iegādāties pirms izrādes, biļešu cena pieaugušajiem 3.00 euro, bērniem līdz 12 gadu vecumam – viens euro.

Šajā pašā dienā, 8. oktobrī, plkst. 18:00 ar bieži izrādīto Andra Ūdra komēdiju „Telefonu grāmata” Dramaturgu teātra aktieru ansamblis viesosies Priekuļu novada Mārsnēnu Tautas namā. Labs režisors spēj iestudēt pat telefonu grāmatu, bet, kādēļ gan tas būtu nepieciešams, ja pasaulē ir tik daudz skaistu lugu? Vai šāda materiāla iestudēšana beigsies ar blīkšķi, kas būs dzirdams pat okeāna otrā pusē?

Izrādes inscenējuma autors – Hermanis Paukšs, režisori – Andris Zeibots un Gunta Kusiņa, lomās izrādē būs skatāmi Dramaturgu teātra aktieri Anita Matisone, Agnese Ērgle, Elīna Meija, Ieva Kaša, Inese Pavēne, Inese Vāciete, Žanete Dondukova, Artūrs Lazdiņš, Austris Pirktiņš un Ulvis Berkmanis. Biļetes var iegādāties pirms izrādes, biļešu cena iepriekšpārdošanā – 3.50 eiro, izrādes dienā – 5.00 eiro.

Atgādināsim, ka Dramaturgu teātris šobrīd ir vienīgais teātris Latvijā, kur tiek iestudēti tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru jaunākās lugas. Teātris atrodas Rīgā, Kr. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitāna ielas).