Studijas audzēkņu darbi Dramaturgu teātrī

Fotogrāfs: Agita Ijaba
Fotogrāfs: Agita Ijaba

Janvārī Dramaturgu teātra galvenā režisora Hermaņa Paukša vadībā turpinās intensīvs un radošs triju dažādu šā teātra aktiermeistarības studiju audzēkņu darbs. Visu mēnesi vairākās izrādēs Kamerzālē interesentiem ir iespējams noskatīties 13. studijas audzēkņu pirmo mācību izrādi, kurā topošie aktieri iejutušies Hermaņa Paukša komiskās pasakas visai ģimenei “Banāni, ķiploki, desas un mērkaķi” varoņu lomās. Ķiploku burve netiek uzaicināta uz princeses pilngadības balli, tāpēc uzliek princesei apgrūtinājumu: ja princese ēdīs banānus, tad pārvērtīsies par mērkaķi. Kādi komiski sarežģījumi radīsies, kāds būs to atrisinājums?

Kā jau minēts iepriekš, jaunā gada pirmajās dienās ir uzsākts darbs pie teātra 12. studijas diplomdarba – Hermaņa Paukša 2015. gada nogalē tapušās komēdijas “Picu pasūtījāt?” iestudējuma, ko teātra Kamerzālē būs iespējams noskatīties jau martā. Tikmēr februāris būs pēdējais vingrinājumu mēnesis jaunākajai no studijām – četrpadsmitajai, kuras audzēkņi teātra pieredzējušo skatuves mākslas pedagogu vadībā turpina apgūt nepieciešamās zināšanas, lai jau martā izmantotu tās savā pirmajā mācību izrādē.

Atgādināsim, ka visi interesenti, sākot ar 14 gadu vecumu, var pieteikties nodarbībām Dramaturgu teātra nākamajā, 15. studijā, kas darbu sāks aprīlī. Mācību process studijā ilgst 18 mēnešus. Pirmos piecus no tiem studijas audzēkņi nodarbojas ar vingrinājumiem, izveido nepieciešamo zināšanu un prasmju bāzi aktiermeistarībā, skatuves runā un kustībā, bet pārējā laikā ar studijas dalībniekiem tiek iestudētas un parādītas trīs mācību izrādes. Pieteikšanās un dalībnieku reģistrācija pie studijas vadītāja Hermaņa Paukša, rakstot pieteikumu uz e-pasta adresi: hermanis.paukss@gmail.com, pieteikumā norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi un tālruņa numuru.