„Ziemassvētki tomēr būs!”

Fotogrāfs: Agita Ijaba
Fotogrāfs: Agita Ijaba

Dramaturgu teātrī turpinās darbs pie Ziemassvētku izrādes bērniem “Ziemassvētki tomēr būs!” iestudējuma. Jaunais gads un Ziemassvētki ir brīnumu laiks, kad bērni it visur gaida brīnumus un, protams – arī dāvanas. Ziemassvētku vecītis parasti ierodas ar lielu sarkanu maisu un piepilda katra karstāko vēlēšanos, taču šogad kaut kas ir nogājis greizi – svētki jau pavisam tuvu, bet Ziemassvētku vecītis nav sagādājis nevienu dāvanu! Kas gan varētu būt noticis?

Izrādās, ka vainīgs ir Slinkuma Bubulis, kas apbūris Ziemassvētku vecīti, un viņš nekādi netiek ar to galā. Vai tiešām svētki pagalam? Protams, ka nē! Palīgā nāk uzticamie draugi – skaistule Elza, sniegavīrs Olafs, feja Zvārgulīte un kovbojs Vudijs. Kopā viņi ar visu tiks galā – ne tikai ar Bubuli, bet arī ar galveno Ziemassvētku nolaupītāju – Grinču. Bet mazie skatītāji viņiem noteikti palīdzēs un brīnumu pilnajā naktī zem katras eglītes atkal būs dāvanas!

Šīs lugas iestudējums ir dramaturga Austra Pirktiņa trešais darbs režijas jomā. Luga šī gada decembrī tiks izrādīta uz Rīgas Kongresu nama un citām skatuvēm.