Dramaturgu teātrī darbs pie izrādēm neapstājas arī vasarā, un skatītājiem ir iespēja ne tikai redzēt mācību studiju izrādes, bet arī jauniestudējumu pirmizrādes.

18. jūlijā savas pirmās mācību izrādes „Nekas personisks – tikai honorāri” pirmizrādi piedzīvos Dramaturgu teātra 28. studijas audzēkņi. Šo izrādi draugiem, radiem un citiem interesentiem būs iespēja redzēt visu jūliju. Politiskās komēdijas dramaturgs un režisors ir Hermanis Paukšs, kura luga parāda gan politisko spēļu aizkulises, gan ietver aizliegtas mīlestības tēmu.

Divas naidīgas partijas pirms vēlēšanām aplej viena otru ar mēsliem, bet tad izrādās, ka partiju vadītāju bērni ir samīlējušies viens otrā un gatavojas precēties. Tiek veikti pasākumi viņu attiecību izjaukšanai. Vai atkārtosies Romeo un Džuljetas traģēdija šai šekspīriskajā stāstā? To uzzināsiet, noskatoties izrādi.

11. jūlijā skatītājim ir iespēja noskatīties H. Paukša melno komēdiju „Piektais bauslis”. Vētrainā naktī pie kādas odiozas dāmas ciemos ierodas divas viņas cienīgas draudzenes. Visas trīs dzer limonādi, ēd kūciņas, dzied klasiskas latviešu galda dziesmas, dejo un taktiski cenšas realizēt katra savus plānus. Viņas cītīgi apkalpo saimnieces atraktīvais sulainis, kurš ir gatavs izpildīt jebkuru dāmu vēlēšanos, taču ne vienmēr viss iznāk pareizi… Savukārt 31. jūlijā pirmizrādi piedzīvos dramaturģes un režisores Kerijas Margo absurdā drāma „Iespēja atgriezties”. Tikmēr Dramaturgu teātrī arī vasarā turpinās 29. studijas aktiermeistarības nodarbības.