Aprīlī Dramaturgu teātrī pirmizrāde drāmai “Pārceltuve”

Dramaturgu teātrī 26. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dramaturga un režisora Māra Giptera otrā izrāde  “Pārceltuve”.

Lugas “Pārceltuve” darbība risinās šķīstītavā. Tur satiekas no zemes dzīves aizgājušie, kuriem tālākais ceļš uz mūžīgo mieru nav tik vienkāršs. Sagaidāmas intrigas, dažādu emociju spēles un, protams, mīlestība.

Izrādes spilgtajos tēlos iejutīsies Dramaturgu teātra aktieri. Skumjās lomā būs iespējams redzēt Martu Gipteri vai Elzu Mazuli, vai Ketiju Rusku. Viedās lomā iejutīsies Olga Zeile vai Dagnija Gaubšteina, vai Renāte Šidlovska. Aizvainotā būs Agita Obrumāne vai Linda Ozoliņa, vai Ilona Pilmane, savukārt Dendija loma uzticēta Arnim Bērziņam vai Jānim Loginam.

“Pirmā manis rakstītā un režisētā izrāde “Kāpēc gan ne…” jau tiek rādīta skatītājiem. Ko nu tur mierā sēdēsi – uzasinu zīmuli, savācu komandu un kopīgiem spēkiem uz priekšu! Lai arī šoreiz izrāde būs drāma, bez vārdu spēlēm un melniem jociņiem man, protams, nesanāks, būs arī tie,” sola režisors.

Tikmēr aprīlī mācības uzsākusi Dramaturgu teātra 29. studija, kura pirmos piecus mēnešus nodarbosies ar vingrinājumiem, lai izveidotu nepieciešamo zināšanu un prasmju bāzi aktiermeistarībā, skatuves runā un kustībā, bet pēc tam tiks iestudētas un parādītas trīs mācību izrādes.