Aprīlī mācības Dramaturgu teātrī uzsāk 29. studija, kurai šobrīd pieteikušies 63 interesenti. Mācību laikā savu ilggadīgo pieredzi studijas audzēkņiem nodos Dramaturgu teātra galvenais režisors Hermanis Paukšs, teātra pedagoģe, režisore un aktrise Gunta Kusiņa un citi pieredzējuši pedagogi.

Mācību process studijā ilgst 18 mēnešus, pirmos piecus no tiem studijas audzēkņi nodarbojas ar vingrinājumiem, izveido nepieciešamo zināšanu un prasmju bāzi aktiermeistarībā, skatuves runā un kustībā, bet pārējā laikā ar studijas dalībniekiem tiek iestudētas un parādītas trīs mācību izrādes. Visas studiju izrādes ir studijas audzēkņu radu un draugu kupli apmeklētas, bet labākajām no tām nākotnē ir visas iespējas kļūt par Dramaturgu teātra repertuāra izrādēm.

Aprīlī radiem, draugiem un citiem teātra interesentiem būs iespēja Dramaturgu teātrī noskatīties 26. studijas diplomdarbu „Vīgriežu tēja”. Šī izrāde, kuru tās autors un režisors H. Paukšs nodēvējis par „romantisku trillerkomēdiju”, teātrī iestudēta pirmo reizi.

Tikmēr 28. studija sākusi darbu pie savas pirmās mācību izrādes – režisora un dramaturga H. Paukša komēdijas „Nekā personīga – tikai honorāri”. Savukārt 27. studijas audzēkņi iestudē H. Paukša detektīvu „Ķerra”, kura būs šīs studijas otrā mācību izrāde.

Interesenti 29. studijai vēl var pagūt pieteikties, sūtot pieteikumu ar vārdu, uzvārdu, e-pastu un telefona numuru uz dramaturgu.teatris@gmail.com.  Studijā tiek uzņemti visi, kas to vēlas un ir sasnieguši 14 gadu vecumu – bez iestājeksāmeniem vai citiem priekšnoteikumiem. Dalībnieku maksimālais vecums nav noteikts, un mācību programma ir izveidota tā, lai katrs, kam ir vēlēšanās iemācīties brīvi kustēties, sadzirdami un saprotami runāt, uzstāties lielas auditorijas priekšā, varētu apgūt visas šīs iemaņas. Ne visi interesenti piesakās mācībām studijā, lai pēc tās beigšanas aktīvi spēlētu teātri. Daļa audzēkņu tikai vēlas paaugstināt savas izredzes citās profesijās, apgūstot iemaņas valdīt pār sevi, pārvarēt kautrību, nedrošību un uztraukumu atbildīgos brīžos, nezaudēt vēsu prātu kritiskās situācijās. Vēl citi apmeklē nodarbības, lai jaukā, draudzīgā gaisotnē emocionāli izlādētos pēc saspringta ikdienas darba.