Visu februāri un martu pie savas otrās mācību izrādes, Hermaņa Paukša komēdijas “Vai mana cūka pie jums nav bijusi?” iestudēšanas strādājuši Dramaturgu teātra 24. studijas audzēkņi. Maijā to uz teātra skatuves būs iespējams vērot draugiem, radiem un citiem interesentiem.

Izrādē piedalās 19 studijas audzēkņi un 11 pamatsastāva aktieri.

Kādā panīkušā lauku ciematā izplatās baumas, ka no ārzemēm pavisam bēdīgā izskatā atgriežas neveiksmīgs vietējais biznesmenis. Turklāt tas notiek laikā, kad apkārt klīst bīstama cūka, ēzdama mobilos tālruņus, bet vietējās fermas īpašnieks parādu dēļ gatavojas kārties. Palikušie ciemata iedzīvotāji cenšas pielāgoties jaunajai situācijai.

Tikmēr Dramaturgu teātra 26. studija maijā turpina darbu pie savas pirmās mācību izrādes, H. Paukša komēdijas ”Banāni, ķiploki, desas un mērkaķi”.

25. studija aktīvi rosās pie otrās mācību izrādes, H. Paukša lugas “Ķerra”. Viņiem pievienojušies 23. studijas audzēkņi, kuriem šī luga ir diplomdarbs.

Mācības turpina teātra 27. studijas audzēkņi, kuri teātrim pievienojās aprīlī.  Pirmos piecus mēnešus audzēkņi nodarbojas ar vingrinājumiem, lai izveidotu nepieciešamo zināšanu un prasmju bāzi aktiermeistarībā, skatuves runā un kustībā, bet pēc tam tiks iestudētas un parādītas trīs mācību izrādes.