Dramaturgu teātrī ceturto reizi iestudē “Pūķa brokastis”

Foto – Oskars Kreceris

Marta sākumā darbu pie savas pirmās mācību izrādes Dramaturgu teātra galvenā režisora Hermaņa Paukša vadībā uzsākuši 52 teātra 22. studijas audzēkņi. Pirmos nopietnos soļus uz skatuves topošie aktieri spers, iejūtoties H. Paukša lugas “Pūķa brokastis” tēlos, un šis būs jau ceturtais šīs komēdijas iestudējums Dramaturgu teātrī. Luga “Pūķa brokastis” ir pasaka visai ģimenei par princeses glābšanu no pūķa, kuras pamatā ir senais mīts par Perseju un Andromedu.

Autors sev raksturīgā veidā izmantojis iespēju mazliet pazoboties gan par supervaroņu kultu, gan par birokrātijas varu, gan par sliktiem pedagogiem un psihologiem, gan maniakāliem dabas aizstāvjiem, gan rutīnā iegrimušiem zinātniekiem, gan – vēl par daudz ko citu. Iestudējuma režisors ir pats lugas autors H. Paukšs, šo izrādi 22. studijas audzēkņu draugi, radi un visi citi interesenti varēs noskatīties šā gada jūlijā.

Atgādināsim, ka turpinās pieteikšanās Dramaturgu teātra nākamajai, 23. studijai, kas darbu sāks jau šā gada aprīlī. Mācību process studijā ilgst 18 mēnešus, pirmos piecus no tiem studijas audzēkņi nodarbojas ar vingrinājumiem, izveido nepieciešamo zināšanu un prasmju bāzi aktiermeistarībā, skatuves runā un kustībā, bet pārējā laikā ar studijas dalībniekiem tiek iestudētas un parādītas trīs mācību izrādes.