Lugas „Saukšu tevi par Madaru” iestudējums Dramaturgu teātrī

Foto – Artūrs Zemdega

Janvārī darbu pie Hermaņa Paukša lugas „Saukšu tevi par Madaru” iestudējuma uzsācis Dramaturgu teātra aktieris Artūrs Zemdega. Lugas žanrs ir psiholoģiska drāma. Pēc tam kad Madara ir apprecējusi savu iemīļoto Oskaru, abi pārvācas dzīvot pie jaunās sievas mātes. Ar laiku nesaskaņas Oskara un Madaras mātes Lauras starpā nonāk tik tālu, ka Oskars nolemj izvākties, tomēr, Lauras pārliecināts, viņš paliek un sāk ar Lauru veidot pavisam citādas attiecības. Drīz šim attiecību trīsstūrim pievienojas arī Lauras draudzene Nensija, kurai Laura atļaujas teikt visslēptākās lietas.

Šis iestudējums ir A. Zemdegas otrais darbs režijas jomā – iepriekš Dramaturgu teātrī ar labiem panākumiem tika izrādīts H.Paukša lugas „Kā tikt pie mazbērniem” iestudējums viņa režijā. Lugas „Saukšu tevi par Madaru” iestudējumā piedalīsies Dramaturgu teātra aktieri Agate Ādiņa, Antra Sigājeva, Gundega Putniņa, Inese Pavēne, Lolita Goldberga, Andrejs Saldavs un Ilmārs Lācis-Ziemelis. Lugas pirmizrāde gaidāma šī gada nogalē.

Vēl šajā gadā uz Dramaturgu teātra Kamerzāles skatuves gaidāma Māra Giptera komēdijas „Kāpēc gan ne …”, Annas Kerijas Studentes lugas „Atgriezties”, Antras Legzdiņas jaunākās lugas „Upe”, Harija Ammera mazliet melnās komēdijas „Atļausiet ienākt?” un vairāku citu – gan jaunu, gan jau atzītu dramaturgu darbu iestudējumu pirmizrādes.

Dramaturgu teātris ir dibināts 2007. gadā un šobrīd ir vienīgais teātris Latvijā, kur tiek iestudētas tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru jaunākās lugas, un ir vienīgais, kur iespējams noskatīties visu jaunāko, ko radījuši Hermanis Paukšs, Harijs Ammers, Anna Kerija Studente, Austris Pirktiņš, Antra Legzdiņa un citi mūsdienu latviešu aktuālie dramaturgi. Teātris atrodas Rīgā, K. Barona ielā 130/12. Biļetes uz izrādēm var iegādāties www.bezrindas.lv vai teātrī pirms izrādes. Vairāk informācijas par teātri skatīt šeit: www.dramaturguteatris.lv