Lugas “Kad vijoli ar pārrautām stīgām pārņem liesmas” pirmizrāde

Foto: Anna Kerija Studente

Š.g. 23. janvārī plkst. 19:30 Dramaturgu teātra Kamerzālē būs iespēja noskatīties Annas Kerijas Studentes lugas „Kad vijoli ar pārrautām stīgām pārņem liesmas” atjaunotās versijas pirmizrādi. “Melnais caurums” gluži kā “trešā persona” jaucas cilvēku attiecībās. „Melnais caurums” ir vieta, kur izmisuma mirkļos iegrimst cilvēks. Tas atņem mums cilvēkus un ietekmē mūsu dzīves. “Melnais caurums” kā enerģētiska parādība ir mūsu ikdienas sastāvdaļa.  Gan “Melnajam caurumam”, gan katram cilvēkam ir sava enerģija.

Katrs jauns cilvēks dzīvē var būt vienkāršs garāmgājējs, bet – var būt arī tas, kurš ar savu enerģiju mainīs visu tavu dzīvi un liks transformēties tik tālu, ka tu nokļūsti citā, paralēlā pasaulē. Citu cilvēku enerģija ir lugas galvenās varones garīgās un fiziskās transformācijas iemesls. Augstprātība, skaudība un mantkārība – tās ir tikai dažas no īpašībām, kas kļūst spilgtākas atrodoties “Melnā cauruma” varā.

„Es nerakstu par cilvēkiem, rakstu par parādībām. Par parādībām, kuras ne ar vienu vārdu nepieminu savās lugās. Šī izrāde nebūs par mīlestību, tā būs par “Melno caurumu” un Enerģiju. “Melnais caurums” atdzīvojas, tas strādā! Vai tas izstaro tikai negatīvo enerģiju? Tas vēl ir jautājums…” tā par savu darbu stāsta lugas autore un izrādes režisore Anna Kerija Studente.

Lomas izrādē „Kad vijoli ar pārrautām stīgām pārņem liesmas” atveidos Dramaturgu teātra aktieri Ieva Karele, Inese Jureviča, Inta Abrazone, Signe Sēne, Aivars Alps un Aleksis Ramanis.

Dramaturgu teātris ir dibināts 2007. gadā un šobrīd ir vienīgais teātris Latvijā, kur tiek iestudētas tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru jaunākās lugas. Teātris atrodas Rīgā, K. Barona ielā 130/12. Biļetes uz izrādēm var iegādāties teātrī pirms izrādes. Vairāk informācijas par teātri skatīt šeit: www.dramaturguteatris.lv