Lugas “Skapī” pirmizrāde

Foto: Paula Apse

Š.g. 15. decembrī plkst. 18:30 Dramaturgu teātrī notiks Harija Ammera jaunākās, 2018. gada vasarā sarakstītās lugas „Skapī” iestudējuma pirmizrāde. Luga ir skumja pasaka pieaugušajiem, kas balstīta simbolos un līdzībās. Darbība risinās iedomātā vietā – kādas Kundzes simt gadus vecā garderobes skapī, bet darbojošies personāži ir dažādi apģērba gabali, kas tajā mitinās. Starp personāžiem valda dažādas attiecības – nu gluži ka dzīvē! Tieši tagad, kad šim skapim apritējuši apaļi simt gadi, tajā briest pārmaiņas! Kādas tās būs, vai gaidāma varas maiņa? Skapja iemītnieki ir neziņā par nākotni, kāds vēlas ātrāk nokļūt citā skapī, citi turpina cerēt, ka vēl var noderēt tepat, vēl daži – nolemtības apziņā gatavi paši doties uz izgāztuvi.

Luga „Skapī” ir trešais Harija Ammera darbs, kas iestudēts uz Dramaturgu teātra skatuves. Iestudējumu veidojis plašs radošais kolektīvs, tā režisors ir Aldis Pommers, kuram šis ir trešais darbs režijā. Lomas atveido Dramaturgu teātra aktieri Agita Zvīne, Ausma Cirvele, Eva Rapšus, Inese Vāciete, Ineta Kalinkeviča, Ingrīda Vaivode – Kaminska, Liene Jankava, Žanete Dondukova, Artūrs Kristlībs, Kārlis Griķis, Viktors Karlsons un Vitālijs Ķeņģis.

Dramaturgu teātris ir dibināts 2007. gadā un šobrīd ir vienīgais teātris Latvijā, kur tiek iestudētas tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru jaunākās lugas. Teātris atrodas Rīgā, K. Barona ielā 130/12. Biļetes uz izrādēm var iegādāties teātrī pirms izrādes. Vairāk informācijas par teātri skatīt šeit: www.dramaturguteatris.lv