Lugas “Trešais” izrādes diplomdarbā

Visu septembra mēnesi vairākās izrādēs Dramaturgu teātrī būs iespēja noskatīties Hermaņa Paukša jaunākās, 2019. gada pavasarī sarakstītās lugas „Trešais” iestudējumu. Lugas žanrs ir komiska melodrāma.

Kādā lauku pagastā mājās atgriežas meitene, kas Rīgā apguvusi kultūras dzīves vadītājas zināšanas, bet te nav viņai piemērotas štata vietas un arī kultūras nama ēka ir ļoti bēdīgā stāvoklī – nelietojama un tukša. Vietējās varas pārstāvji liek meitenei pierādīt savu varēšanu, lai lemtu par iespēju pieņemt viņu darbā, taču, kad, par spīti visām grūtībām, meitene iestudē izrādi, neviens no lēmējiem neatnāk to noskatīties. Galu galā izeja no situācijas tomēr tiek atrasta, turklāt – arī laimīgu mīlestību izdodas atrast!

Lugas „Trešais” iestudējums ir Dramaturgu teātra 19. aktiermeistarības studijas 32 audzēkņu diplomdarbs. Šī iestudējuma režisors ir H. Paukšs, tā veidošanā piedalījies viss teātra radošais kolektīvs, bet savā pieredzē uz skatuves ar studijas audzēkņiem dalīsies pamatsastāva aktieri Artūrs Zemdega, Silva Kvēpe un Vladimirs Fedorovičs.

Dramaturgu teātris ir dibināts 2007. gadā un šobrīd ir vienīgais teātris Latvijā, kur tiek iestudētas tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru jaunākās lugas. Teātris atrodas Rīgā, K. Barona ielā 130/12. Biļetes uz izrādēm var iegādāties teātrī pirms izrādes. Vairāk informācijas par teātri skatīt šeit: www.dramaturguteatris.lv