Uzsākts lugas “Trešais” iestudējums

Jūnijā Dramaturgu teātrī uzsākts Hermaņa Paukša jaunākās, 2019. gada pavasarī sarakstītās lugas „Trešais” iestudējums. Lugas žanrs ir komiska melodrāma. Kādā lauku pagastā mājās atgriežas meitene, kas Rīgā apguvusi kultūras dzīves vadītājas zināšanas, bet te nav viņai piemērotas štata vietas un arī kultūras nama ēka ir ļoti bēdīgā stāvoklī – nelietojama un tukša. Vietējās varas pārstāvji liek meitenei pierādīt savu varēšanu, lai lemtu par iespēju pieņemt viņu darbā, taču, kad, par spīti visām grūtībām, meitene iestudē izrādi, neviens no lēmējiem neatnāk to noskatīties. Galu galā izeja no situācijas tomēr tiek atrasta, turklāt – arī laimīgu mīlestību izdodas atrast!

Lugas „Trešais” pirmizrāde gaidāma š.g. rudenī. Šī izrāde būs Dramaturgu teātra 19. aktiermeistarības studijas audzēkņu diplomdarbs, tās režisors – Hermanis Paukšs. Iestudējuma veidošanā piedalīsies viss teātra radošais kolektīvs, bet savā pieredzē uz skatuves ar studijas audzēkņiem dalīsies pamatsastāva aktieri Artūrs Zemdega un Vladimirs Fedorovičs.

Luga 19.studijas audzēkņu draugiem, radiem un citiem Dramaturgu teātra cienītājiem tiks demonstrēta vairākās izrādēs visu septembra mēnesi, bet vēl šajā gadā uz Kamerzāles skatuves plānotas Antras Legzdiņas lugas “Laika cilpa”, Austra Pirktiņa lugas “Ķīlnieki”, Harija Ammera lugas „Skapī” pirmizrādes un vairāku citu – gan jaunu, gan jau atzītu dramaturgu darbu iestudējumi.

Dramaturgu teātris ir dibināts 2007. gadā un šobrīd ir vienīgais teātris Latvijā, kur tiek iestudētas tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru jaunākās lugas. Teātris atrodas Rīgā, K. Barona ielā 130/12. Biļetes uz izrādēm var iegādāties teātrī pirms izrādes. Vairāk informācijas par teātri skatīt šeit: www.dramaturguteatris.lv