Komēdijas „Picu pasūtījāt?” pirmizrāde

Trešdien, 29. maijā, plkst 19:30 Dramaturgu teātrī savu pirmizrādi pieredzēs dramaturga Hermaņa Paukša 2015. gada nogalē tapušās komēdijas “Picu pasūtījāt?” atjaunotais iestudējums. Šīs lugas žanrs ir groteska – parodija par seriālu veidošanu televīzijā un par šo seriālu autoru aprēķiniem “kā tas izskatīsies?”, bieži vien ignorējot varoņu darbības jēgu un loģiku. Iestudējuma režisori Andris Zeibots un Hermanis Paukšs.

„Neesiet lētticigi, kad gatavojaties ieslēgt kādu televīzijas kanālu, kur pašreklāma piedāvā jums noskatīties „sirdi plosošu mīlas drāmu trīsstūrī”, kurā vienlaikus gaidāma arī “spriedzes pilna superaģentu cīņa” un „pasaules glābšana no citplanētiešu uzbrukuma un narkotiku atkarības”! Lai noskatītos visu šo „jautrību”, nav nepieciešamas garas stundas pie TV ekrāniem, jo šīs lugas autors to visu ir ietilpinājis šajā „viensērijas” darbā.” Tā par šo lugu teicis viens no tās iestudējuma režisoriem A. Zeibots.

Skatītāju vērtējumam nodotā izrāde ir tikusi iestudēta arī iepriekš – 2016. gadā, kā Dramaturgu teātra 12. aktiermeistarības studijas audzēkņu diplomdarbs.

Atjaunotajā iestudējumā lomās šajā izrādē būs skatāmi vairāki jaunie, kā arī jau pieredzējušie teātra pamatsastāva aktieri Andra Gorska, Anna Paukša, Annija Cābule, Antra Sigājeva, Elīna Skrastiņa, Gundega Putniņa, Ieva Melne, Inese Pavēne, Inese Vāciete, Ineta Kalinkeviča, Ingrīda Vaivode, Krista Laktuka, Kristīne Berngarde, Kristīne Hibnere, Kristīne Kalniņa, Laura Miķelsone, Liene Jankava, Linda Kolkovska, Linda Kristiāna Ijaba, Olga Zeile, Signe Sēne, Sintija Kaņepe, Zane Siliņa, Žanete Dondukova, Austris Pirktiņš, Ādams Pūrītis, Dagnis Rāgs, Guntis Kalniņš, Jānis Šmits, Kristaps Legzdiņš, Mārcis Šteingolds, Oskars Kreceris un Staņislavs Kudrjavcevs.

Dramaturgu teātris ir dibināts 2007. gadā un šobrīd ir vienīgais teātris Latvijā, kur tiek iestudētas tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru jaunākās lugas. Teātris atrodas Rīgā, K. Barona ielā 130/12. Biļetes uz izrādēm var iegādāties www.bezrindas.lv vai teātrī pirms izrādes. Vairāk informācijas par teātri skatīt šeit: www.dramaturguteatris.lv