Lugas “Holgomeras tronis” iestudējums

Februārī Dramaturgu teātrī uzsākts Hermaņa Paukša jaunākās lugas „Holgomeras tronis” iestudējums. Luga ir īpaši interesanta ar to, ka tās žanrs ir viduslaiku drāma un tā sarakstīta ritmizētā prozā. Darba autors atzīst, ka šādā stilā atkal raksta pēc ilgāka pārtraukuma. Izdomātā Holgomeras karalistē tiek noslepkavots likumīgais karalis un viņa dēls troņmantnieks – pēdējais dzimtas pārstāvis. Tronī sēžas citas dzimtas karaliene. Daļa augstmaņu viņu atbalsta, bet citi pulcējas ap gāztā karaļa tuvākajiem radiniekiem, lai atriebtos un atjaunotu taisnīgumu.

„Redzot “Troņu spēļu” popularitāti, ienāca prātā pašam līdzīgā veidā paspēlēties ar šo tēmu,” vaicāts par to, kur radusies ideja šādai lugai, saka dramaturgs. Kas no tā sanācis? To teātra draugi varēs novērtēt jau maijā, kad šo lugu būs iespējams noskatīties Dramaturgu teātrī.

Iestudējuma režisors ir H.Paukšs, bet izrādes veidošanā piedalīsies viss teātra radošais kolektīvs. Lomās tajā iejutīsies un apgūtās aktiermeistarības prasmes rādīs 35 šī teātra 19. studijas audzēkņi, kuriem šī būs jau otrā mācību izrāde. Savā pieredzē ar studijas audzēkņiem dalīsies un kopā ar viņiem uz skatuves kāps arī pamatsastāva aktieri Artūrs Zemdega, Inese Veizāne, Silva Kvēpe un Vladimirs Fedorovičs.

Darbu turpina arī pārējo divu studiju dalībnieki – 20. studijas audzēkņi jau kopš pērnā gada oktobra apgūst intensīvo aktiermeistarības kursu, bet 18. studijas dalībnieki piedalās H. Paukša komēdijas „Nekā personiska – tikai honorāri!” iestudējuma veidošanā (režisors H.Paukšs), kas šīs studijas audzēkņiem ir trešā, diplomdarba izrāde, un kuru būs iespējams noskatīties jau nākamajā mēnesī.

Atgādināsim, ka visi interesenti, sākot ar 14 gadu vecumu, jau var pieteikties nodarbībām Dramaturgu teātra nākamajā, 21. studijā, kas darbu sāks aprīlī. Mācību process studijā ilgst 18 mēnešus, pirmos piecus no tiem studijas audzēkņi nodarbojas ar vingrinājumiem, izveido nepieciešamo zināšanu un prasmju bāzi aktiermeistarībā, skatuves runā un kustībā, bet pārējā laikā ar studijas dalībniekiem tiek iestudētas un parādītas trīs mācību izrādes. Pieteikšanās un dalībnieku reģistrācija pie studijas vadītāja Hermaņa Paukša, rakstot pieteikumu uz e-pasta adresi: hermanis.paukss@gmail.com, pieteikumā norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi un tālruņa numuru.

Ja Jūs ir ieinteresējusi iespēja izmēģināt spēkus un studēt aktiermeistarību, vairāk informācijas varat skatīt šeit: https://www.dramaturguteatris.lv/?page_id=84

Dramaturgu teātris un studija atrodas K. Barona ielā 130/12, vairāk informācijas par teātri skatīt šeit: www.dramaturguteatris.lv