Uzsākts lugas “Skapī” iestudējums

Janvārī Dramaturgu teātrī uzsākts Harija Ammera jaunākās, 2018. gada vasarā sarakstītās lugas „Skapī” iestudējums. Luga ir skumja pasaka pieaugušajiem, kas balstīta simbolos un līdzībās. Lugas darbība risinās iedomātā vietā – kādas Kundzes simt gadus vecā garderobes skapī, bet darbojošies personāži ir dažādi apģērba gabali, kas tajā mitinās. Starp personāžiem valda dažādas attiecības – nu gluži ka dzīvē! Tieši tagad, kad šim skapim apritējuši apaļi simt gadi, tajā briest pārmaiņas! Kādas tās būs, vai gaidāma varas maiņa? Skapja iemītnieki ir neziņā par nākotni, kāds vēlas ātrāk nokļūt citā skapī, citi turpina cerēt, ka vēl var noderēt tepat, vēl daži – nolemtības apziņā gatavi paši doties uz izgāztuvi.

Luga „Skapī” ir trešais Harija Ammera darbs, kas tiks iestudēts uz Dramaturgu teātra skatuves. Iestudējumu veidos plašs radošais kolektīvs, tā režisors ir Aldis Pommers, kuram pēc decembrī pirmizrādi piedzīvojušās mazliet skumjās komēdijas „Atmiņas zudumi” šis būs trešais darbs režijā. Lomas šajā iestudējumā atveidos Dramaturgu teātra aktieri Aija Kuzmane, Agita Muižniece – Polikarpa, Antra Sigājeva, Elvita Krontāle, Inese Vāciete, Ineta Kalinkeviča, Ingrīda Vaivode – Kaminska, Liene Jankava, Žanete Dondukova, Artis Bērziņš, Dainis Liepiņš, Edvards Rutkis un Kārlis Griķis.

Lugas „Skapī” pirmizrāde gaidāma š.g. jūnija beigās, bet vēl šajā gadā uz Kamerzāles skatuves plānoti vairāku citu – gan jaunu, gan jau atzītu dramaturgu darbu iestudējumi.

Dramaturgu teātris ir dibināts 2007. gadā un šobrīd ir vienīgais teātris Latvijā, kur tiek iestudētas tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru jaunākās lugas. Teātris atrodas Rīgā, K. Barona ielā 130/12. Biļetes uz izrādēm šobrīd var iegādāties teātrī pirms izrādes, bet sākot ar februāri, biļetes būs pieejamas arī www.bezrindas.lv. Vairāk informācijas par teātri skatīt šeit: www.dramaturguteatris.lv