Lugas “Atmiņas zudumi” pirmizrāde

Vēl šajā, aizejošajā gadā, jēgpilni īsinot garās Ziemassvētku un Jaungada brīvdienas, visiem Dramaturgu teātra draugiem gaidāms patīkams un ilgi gaidīts notikums – 27.decembrī plkst.19.30 būs iespējams noskatīties Harija Ammera 2017.gadā sarakstītās lugas „Atmiņas zudumi” iestudējuma pirmizrādi!

Lugas žanrs ir sadzīves komēdija ar detektīva pieskaņu, tā sarakstīta, iedvesmojoties no lieliskā humoresku autora, rakstnieka Andreja Skaiļa (1927 – 2012) stāsta „Skleroze”, un veltīta viņa piemiņai. Darbība vienlaikus risinās gan mūsdienās, gan tik nesenajos, bet tomēr jau patālajos astoņdesmitajos gados. Pēc apkopēju darba dienas kādas mazpilsētas kultūras namā, aktīvākās pensionāres satiekas uz sava klubiņa jubilejas sanāksmi un, dzerot pēcpusdienas tēju, nevilšus atceras kādu pasenu atgadījumu – kā vietējā veikaliņa vadītājs Fišers reiz sastrīdējies ar sievu un uzsācis daudzu dienu “plostu”. Kad lielā dzeršana pierimusies, Fišers atradis savu automašīna avarējušā stāvoklī un viss liecinājis par to, ka ticis sabraukts cilvēks! Bet – kurš to sabraucis un kā?

Luga „Atmiņas zudumi” ir otrais Harija Ammera darbs, kas iestudēts uz Dramaturgu teātra skatuves. Iestudējumu veidojis plašs radošais kolektīvs – režisors Aldis Pommers, kam šis ir otrais darbs režijā pēc pagājušā gada nogalē pirmizrādi piedzīvojušās komiskās melodrāmas „Uzmanību – ziemeļmeitas!”. Lugā ietverti arī aktieru sagatavoti stāsti par iedzeršanu laukos, tos sagatavojuši Anita Matisone, Elvita Krontāle, Žanete Dondukova un Aivars Alps. Horeogrāfiju šīm iestudējumam veidojusi Inese Vāciete, scenogrāfija pēc Alda Pommera iecerēm izveidota, pateicoties Kārļa Griķa atbalstam, gaismu mākslinieks – Ģirts Helmanis, bet par līdzdalību tērpu sagatavošanā īpaša pateicība Kristīnei Berngardei.

Lomas šajā izrādē atveidos Dramaturgu teātra aktieri Anita Matisone, Antra Sigājeva, Inese Vāciete, Renāte Krūma, Aivars Alps, Artis Bērziņš, Dainis Liepiņš un Ronalds Būrmanis.

Dramaturgu teātris ir dibināts 2007.gadā un šobrīd ir vienīgais teātris Latvijā, kur tiek iestudētas tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru jaunākās lugas. Teātris atrodas Rīgā, Kr.Barona ielā 130/12. Biļetes uz izrādēm var iegādāties teātrī pirms izrādes, iepriekš veicot rezervāciju, rakstot uz dramaturgu.teatris@gmail.com. Vairāk informācijas par teātri skatīt šeit: www.dramaturguteatris.lv