Varbūt Tu esi daudz ar sevi strādājis, varbūt ar Tevi ir strādājuši citi, varbūt Tu pat esi mācījies uzstāties un vadīt prezentācijas, bet uztraukumus uzstāšanās laikā auditorijas priekšā nekur nav pazudis. Tam ir risinājums:

Dramaturgu teātris piedāvā publiskās runas nodarbības “Kā atbrīvoties no bailēm uzstāties publikas priekšā”

Nodarbības ir  paredzētas tiem, kuri vēlas pārvarēt bailes uzstāties publikas priekšā, uzlabot savu pašsajūtu un komunikācijas prasmes runājot ar auditoriju. Kā arī ir oriģināls un efektīvs kolektīva saliedēšanas instruments.

Ko iemācīsimies:

Paplašināsim savu pašizpausmes iespēju robežas. Uzzināsim, cik skaļa un pārliecinoša īstenībā var būt mūsu balss, iemācīsimies, kā to pirms uzstāšanās iesildīt. Trenēsimies atrasties, runāt, kustēties publikas priekšā un nemulst no tās. Būs knifi, kā sagatavoties un sadzīvot ar uztraukumu pirms uzstāšanās.

Ko darīsim:

Strādāsim praktiski: ar aktiermeistarības vingrinājumu palīdzību pakāpeniski trenēsim un nostiprināsim atbrīvotības un brīvības sajūtu publiskas uzstāšanās laikā. Iegūsim tam nepieciešamās zināšanas un veidosim refleksus.  “Zināšanas ir informācija par to, kas, kā un kāpēc ir jādara, lai sasniegtu pēc iespējas augstāku meistarības līmeni, refleksi ir profesijai nepieciešamās darbības, ko izpildām automātiski, īpaši par tām nedomājot. Refleksi veidojas, daudzreiz atkārtojot vienu un to pašu darbību – sākumā ar pastiprinātu koncentrēšanos un piepūli. Pēc vairākkārtējas atkārtošanas šīs darbības notiks automātiski, praktiski bez jebkādas piepūles, un tā atbrīvosies enerģija citu, sarežģītāku darbību veikšanai.” (Hermanis Paukšs)

Nodarbības balstītas režisora, “Dramaturgu teātra” mākslinieciskā vadītāja, dramaturga un pedagoga Hermaņa Paukša izstrādātajā aktiermeistarības vingrinājumu sistēmā. Pēc tās kopš 2009.gada aprīļa mācās Dramaturgu Teātra aktiermeistarības studijas audzēkņi, turklāt Hermanis šo sistēmu nepārtraukti uzlabo un pilnveido. Studijā mācās dažādu vecumu un profesiju pārstāvji un iegūst ne tikai aktiermeistarības pamatus, bet arī pārliecību par sevi komunikācijā ar auditoriju un lielāku izpausmes brīvību.  

Kursu vada:

Agita Ijaba – Hermaņa Paukša meita, aktrise, režisora asistente, kostīmu māksliniece, scenogrāfe, dažādos sava tēva vadītos neatkarīgajos teātros kopš 1987. gada, no 2007. gada – Dramaturgu teātrī.  TV un filmu režisore, videomontāžas režisore. Izglītība – LU Pedagoģijas un psiholoģijas fakultāte bakalaura grāds pedagoģijā, vizuālās mākslas un mākslas vēstures skolotāja specialitāte; LKA Humanitāro zinātņu maģistra grāds mākslās, kino – video režijas specialitāte (kursa vadītājs Ansis Epners).

Kursa ilgums: 8 nodarbības, 2 h katra, 1-2 reizes nedēļā
Dalībnieku skaits: 10-16 cilvēki
Cena: 130,- eur 1 dalībniekam

Kontakti: agita.ijaba@gmail.com; t.29436279
Nodarbības iespējams novadīt Jūsu telpās, vai arī Dramaturgu teātrī Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 130/12.