Lugas “3 eiro cigaretēm” iestudējums Dramaturgu teātrī

Foto: Andrejs Saldavs

Augustā Dramaturgu teātra režisors un dramaturgs Andrejs Saldavs uzsācis savas jaunākās, šā gada jūlijā sarakstītās lugas „3 eiro cigaretēm” iestudējumu. Lugas žanrs ir drāma. Kad kāda maza iestādījuma darbinieci apciemo meita, mazmeita un vēl arī kāds nepazīstams jaunietis, ikdienas rutīna tiek salauzta. Tas ir kā domino efekts cilvēku dzīvēs. Luga stāsta par to, kā viens notikums iespaido citus.

„Dzīvē mums visiem ir savas vēlmes un vajadzības, savi nākotnes plāni, taču tos parasti ietekmē vai radikāli maina citi cilvēki. Un iznākums nekad nav paredzams. Labākajā gadījumā vienmēr kabatā būs trīs eiro cigaretēm,” par savu jaunāko darbu saka A.Saldavs.

Lomas šajā izrādē veidos aktieri Aija Kuzmane, Baiba Jegorova, Elīna Skrastiņa, Eva Jansone, Iveta Kaminska, Edvards Rutkis, Ilmārs Lācis-Ziemelis un Kalvis Logins. Izrāde iestudēta ar tiem jauniešiem, kas pusgada laikā apguva Andreja Saldava aktiermeistarības kursu, un šī ir viņu iespēja praktiski pielietot un pārbaudīt jauniegūtās zināšanas. Iestudējuma pirmizrāde gaidāma šā gada izskaņā.

Dramaturgu teātris šobrīd ir vienīgais teātris Latvijā, kur tiek iestudētas tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru jaunākās lugas. Teātris atrodas Rīgā, Kr. Barona ielā 130/12. Vairāk informācijas par teātri skatīt šeit: www.dramaturguteatris.lv

Šobrīd teātrī turpinās iesāktais aktiermeistarības, personības pilnveidošanas un izrāžu iestudēšanas darbs, taču skatītājiem izrādes Rīgā būs pieejamas tikai pēc telpu rekonstrukcijas. Tos bijušos teātra dalībniekus, citus teātra mākslas cienītājus un interesentus, kuri var un vēlas jebkādā veidā atbalstīt teātra pārbūves un labiekārtošanas projektu, lūdzam sazināties ar teātri, rakstot vēstules uz e-pasta adresi: dramaturgu.teatris@gmail.com, lai vienotos par abpusēji izdevīgu sadarbību. Visi, vairāk nekā 200 teātra pašreizējie dalībnieki izsaka cerību, ka vienīgajam teātrim, kas nopietni rūpējas par latviešu dramaturģijas nākotni, atradīsies pietiekami daudz atbalstītāju, lai tas varētu veiksmīgi īstenot šo projektu.