Uzsākts lugas “Cilpa” iestudējums

Vasarā Dramaturgu teātrī sācies darbs pie Antras Legzdiņas lugas “Cilpa” iestudējuma. Lugas žanrs ir alegorisks traģikomisks trilleris jeb šausmene ar komisma un traģisma elementiem alegorijas formā. Precēts pāris ceļojuma laikā nonāk dīvainā pilsētā, kur paši sev par pārsteigumu sāk darīt dīvainas lietas. Luga ir par bēgšanu no realitātes, iesaistoties aizraujošās nodarbēs un ieslīgstot atkarībās, bieži vien arī sērfojot ievelkošajā virtuālajā pasaulē – lai nevajadzētu risināt aktuālas dzīves problēmas. 

„Dažkārt ar nožēlu nākas konstatēt, ka robeža starp vienkārši sapņotāju un fatālu prokrastinētāju ir iluzora!” saka lugas autore. „Mēs visi bieži vien grēkojam šajā ziņā! Bieži vien gadās kaut kā novilcināt mirkli vai pat veselu dienu… „Tikai mieru, to taču var jebkurā brīdī pārtraukt!” mēs paši sevi mierinām. Bet, ja novilcināts vesels mūžs? Kas pie tā vainīgs – kārdinājumu nepārvaramais spēks, apstākļi, sagadīšanās vai tomēr – paša izvēle? Luga aicina dzīvot pilnasinīgi, jēgpilni un harmoniski. Nedzīvot “pagaidām”…” tā par savu darbu saka A.Legzdiņa.

Luga „Cilpa” ir pirmais A.Legzdiņas darbs dramaturģijā un arī – pirmais darbs režijā. Iestudējuma scenogrāfijas un tērpu veidošanā piedalīsies viss teātra radošais kolektīvs, lomas izrādē atveidos pamatsastāva aktieri un studiju audzēkņi: Anna Zahare, Agnese Ērgle, Inese Vāciete, Ineta Kalinkeviča, Krista Laktuka, Kristīne Berngarde, Linda Zaksa, Renāte Šidlovska, Signe Sēne, Signija Rībena, Vita Kalniņa, Aigars Rozentāls, Artis Bērziņš, Andrejs Saldavs, Ilmārs Lācis-Ziemelis, Jānis Steps, Jānis Šmits, Kalvis Logins, Kārlis Melngalvis, Kristaps Legzdiņš, Māris Gipters, Pāvels Ņevodņičenko un Ulvis Berkmanis. Lugas “Cilpa” pirmizrāde gaidāma nākamajā pavasarī.

Dramaturgu teātris šobrīd ir vienīgais teātris Latvijā, kur tiek iestudētas tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru jaunākās lugas. Teātris atrodas Rīgā, Kr. Barona ielā 130/12. Vairāk informācijas par teātri skatīt šeit: www.dramaturguteatris.lv