H.Paukša luga „Drūmais princis”

Foto: Solvita Stengrēvica – Grāvīte

Pēc intensīva darba pie savas pirmās mācību izrādes, visu jūlija mēnesi vairākās izrādēs Dramaturgu teātra 18.studijas audzēkņi saviem skatītājiem rādīs H.Paukša jaunāko komēdiju “Drūmais princis” (režisors H.Paukšs). Princis visu laiku staigā apkārt drūms, tāpēc tiek nolemts apprecināt viņu ar to meiteni, kura spēs princi sasmīdināt. Cita pēc citas pie prinča tiek uzaicinātas pretendentes, kas stāsta viņam anekdotes. Kādi komiski sarežģījumi šādā gadījumā radīsies un ar ko tas viss var beigties? Kā noprotams, šī ir klasiskās pasakas par princesi, kura jāsmīdina, apvērstā versija, un izrādes gaitā noskaidrojas jau iepriekš zināmais – humora izjūta mēdz būt dažāda!

Tā kā Dramaturgu teātrī vislielākā uzmanība tiek veltīta tieši darbam ar studiju audzēkņiem, arī šī iestudējuma veidošanā piedalījies viss teātra radošais kolektīvs un savā pieredzē ar studijas audzēkņiem dalījušies arī teātra pamatsastāva aktieri. Komēdijas “Drūmais princis” izrādes studijas audzēkņu draugiem un radiem būs iespējams noskatīties visu šo mēnesi.

Atgādināsim, ka visi interesenti, sākot ar 14 gadu vecumu, var pieteikties nodarbībām Dramaturgu teātra nākamajā, 20.studijā, kas darbu sāks oktobrī. Mācību process studijā ilgst 18 mēnešus, pirmos piecus no tiem studijas audzēkņi nodarbojas ar vingrinājumiem, izveido nepieciešamo zināšanu un prasmju bāzi aktiermeistarībā, skatuves runā un kustībā, bet pārējā laikā ar studijas dalībniekiem tiek iestudētas un parādītas trīs mācību izrādes. Pieteikšanās un dalībnieku reģistrācija – pie studijas vadītāja Hermaņa Paukša, rakstot pieteikumu uz e-pasta adresi: hermanis.paukss@gmail.com, pieteikumā norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi un tālruņa numuru.

Ja jūs ir ieinteresējusi iespēja izmēģināt spēkus un studēt aktiermeistarību, vairāk informācijas varat skatīt šeit: https://www.dramaturguteatris.lv/?page_id=84

Dramaturgu teātris un studija atrodas Kr. Barona ielā 130/12, vairāk informācijas par teātri skatīt šeit: www.dramaturguteatris.lv