Studiju darbs Dramaturgu teātrī

Foto: Melita Januša

Aprīļa beidzamajā sestdienā Dramaturgu teātrī gaidāma jautra ballīte – savu izlaidumu svinēs 16.studijas audzēkņi, kuri sekmīgi apguvuši mācību kursu un noslēguši to ar Hermaņa Paukša komēdijas „Ne jau drēbēs slēpjas meitenes skaistums!” izrādēm visa marta garumā. Vienpadsmit Dramaturgu teātra pastāvēšanas gados šādas kopā sanākšanas un teātrim būtisku notikumu svinēšanas ar visa kolektīva piedalīšanos kļuvušas par jauku tradīciju un vienmēr ir bijušas kupli apmeklētas, jautras un dalībniekiem neaizmirstamas!

Tikmēr, aprīlī darbu pie savu izrāžu veidošanas turpina divu nākamo studiju dalībnieki. Četrdesmit 17.studijas dalībnieki teātra galvenā režisora H.Paukša vadībā pašlaik piedalās otrās mācību izrādes, H. Paukša komēdijas „Konfekšu rūķītis”, iestudējuma veidošanā un parādīs to saviem draugiem un radiem jau maijā., bet 18. studija, kur teātra mākslu apgūst 53 dalībnieki, iestudē savu pirmo izrādi – H.Paukša komēdiju “Drūmais princis” (rež. H.Paukšs) – un būs gatavi parādīt to jūlijā.

19.studijas audzēkņi tikko ir uzsākuši apgūt intensīvo aktiermeistarības kursu, taču tiem interesentiem, kuri vēlējās, bet nepaspēja pieteikties, atgādināsim, ka uzņemšana nodarbībām šajā studijā notiek vēl visu aprīļa mēnesi. Mācību process ilgst 18 mēnešus, pirmos piecus no tiem studijas audzēkņi nodarbojas ar vingrinājumiem, izveido nepieciešamo zināšanu un prasmju bāzi aktiermeistarībā, skatuves runā un kustībā, bet pārējā laikā ar studijas dalībniekiem tiek iestudētas un parādītas trīs mācību izrādes. Pieteikšanās un dalībnieku reģistrācija pie studijas vadītāja Hermaņa Paukša, rakstot pieteikumu uz e-pasta adresi: hermanis.paukss@gmail.com, pieteikumā norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi un tālruņa numuru.

Ja Jūs ir ieinteresējusi iespēja izmēģināt spēkus un studēt aktiermeistarību, vairāk informācijas varat skatīt šeit: https://www.dramaturguteatris.lv/?page_id=84

Dramaturgu teātris un studija atrodas Kr.Barona ielā 130/3, vairāk informācijas par teātri skatīt šeit: www.dramaturguteatris.lv