Lugas „Ķīlnieki” iestudējums Dramaturgu teātrī

Foto: Austris Pirktiņš

Janvārī darbu pie savas jaunākās lugas „Ķīlnieki” iestudējuma uzsācis Dramaturgu teātra aktieris un režisors, dramaturgs Austris Pirktiņš. Lugas žanrs ir farss. Ambiciozas teātra režisores Vinetas Zariņas jaunākā izrāde ir viņas pēdējā iespēja pierādīt savu talantu gan sabiedrības, gan kritiķu acīs. Par nelaimi, pirmizrādes sākumā teātra telpas ieņem teroristi, izjaucot izrādes apmeklētāju vakara plānus. Bet ļaunāk par visu ir tas, ka bez vēsts pazudusi galvenās lomas atveidotāja!


„Luga „Ķīlnieki” ir komentārs par tieksmi mūsdienu skatuves un kino mākslā upurēt stāstījuma saturu un loģiku spēcīgākas drāmas vārdā, kā arī – komentārs par tiem skatītājiem, kuri kritizē šāda veida darbus. Savā ziņā, izrāde ņirgājas pati par sevi. Protams, iestudējumā nekautrēsimies pārspīlēt un ironizēt par situācijām, kurās lugas tēli nokļūs – kā jau tas pieklājas farsam, kas veidots atbilstoši 20.gs. 20.gadu džeza laikmetam!” par savu jaunāko darbu saka tā autors A. Pirktiņš.

Šīs lugas iestudējums ir Austra trešais darbs režijas jomā. Iepriekš Dramaturgu teātrī ar labiem panākumiem tika izrādītas Austra lugas „Nekādu problēmu” un gados jaunākajai auditorijai veltītā luga „Dziļi, dziļi mežā”. Lugas „Ķīlnieki” iestudējumā piedalīsies Dramaturgu teātra aktieri Agnese Ērgle, Aija Kuzmane, Anita Matisone, Ausma Cirvele, Baiba Puriņa, Eva Jansone, Gunita Loča, Ieva Kaša, Inese Vāciete, Kristīne Berngarde, Kristīne Hibnere, Kristīne Kalniņa, Laura Leingarte, Liene Jankava, Liene Nollava, Lolita Untone, Margarita Krišlauka, Vita Kalniņa, Zane Karpenko, Žanete Dondukova, Aivars Alps, Artis Bērziņš, Dainis Petrokaitis, Guntis Kalniņš, Jānis Šmits, Kristaps Legzdiņš, Māris Matisons, Pāvels Ņevodņičenko, Raivis Miesnieks, Roberts Zālītis, Rolands Ratfelders un Ulvis Berkmanis. Lugas pirmizrāde ir gaidāma šī gada vasarā.


Dramaturgu teātris šobrīd ir vienīgais teātris Latvijā, kur tiek iestudētas tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru jaunākās lugas. Teātris atrodas Rīgā, Kr. Barona ielā 130/3 (šobrīd vēl ieeja no Zemitāna ielas). Biļetes uz izrādēm var iegādāties www.bezrindas.lv. Vairāk informācijas par teātri skatīt šeit: www.dramaturguteatris.lv