Lugas “Uzmanību – ziemeļmeitas!” pirmizrāde

Foto: Aldis Pommers

Svētdien, š.g. 5.novembrī, plkst.18.00 Dramaturgu teātra Kamerzālē notiks dramaturga Harija Ammera lugas „Uzmanību – ziemeļmeitas!” iestudējuma pirmizrāde. Lugas žanrs ir komiska melodrāma, un darbs ir veltīts plašai sabiedrības daļai – cilvēkiem ap un pāri četrdesmit, jo luga ir par iepazīšanos ar interneta portālu starpniecību, par attiecībām starp cilvēkiem, kuri jau iepazinuši dzīvi no dažādām tās pusēm un piedzīvojuši ne vienu vien vilšanos, par maskām un izlikšanos virtuālajā vidē, kas traucē mums sastapt vienam otru, par vientulību, par dzīvi ar un bez savas otrās puses. Vai īsta mīlestība pēc četrdesmit mūsdienās maz ir iespējama?

„Šis stāsts ir gluži kā Jaunā Rīgas teātra izrādes „Latviešu mīlestība” turpinājums pēc desmit gadiem. Ir pagājis laiks, avīžu sludinājumus nomainījuši sludinājumi interneta portālos un čats, bet cilvēciskās problēmas nav mainījušās. Tieši otrādi – mūsu datorizētajā laikmetā tās ir pat kļuvušas vēl skaudrākas. Atsvešinātība starp cilvēkiem pieaug ar katru jaunu tehnoloģijas atklājumu, ar katru jaunu viedtālruņa modeli. Luga ir sarakstīta ar pamatīgu humora pieskaņu, bet – kā jau visas, arī šī luga ir par mīlestību. Gribētos skatītājiem dot cerību un spēku mēģināt vēl un vēlreiz, neļauties izmisumam, lai arī kā to dažreiz gribētos!” par lugu saka tās iestudējuma režisors Aldis Pommers.

Dramaturgu teātra aktierim un improvizācijas teātra studijas „Barons Rozenkrancs” vadītājam A.Pommeram šī izrāde ir debija režijā, pie iestudējuma strādājusi arī kustību konsultante Inese Vāciete, bet skaņas salikumu tai veidojis nule mūžībā aizgājušais Ivars Jaunbērziņš. Lomas šajā izrādē atveidos Dramaturgu teātra aktieri Agita Muižniece – Polikarpa, Anita Matisone, Ausma Cirvele, Inese Mata, Inese Vāciete, Ingrīda Vaivode – Kaminska, Artis Bērziņš, Artūrs Lazdiņš un Pāvels Ņevodņičenko.

Dramaturgu teātris un studija atrodas Rīgā, K. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitāna ielas), biļetes uz izrādēm teātra Kamerzālē var iegādāties www.bezrindas.lv. Vairāk informācijas par teātri varat skatīt šeit: www.dramaturguteatris.lv