Uzsākts jaunas H. Paukša lugas iestudējums

Fotogrāfs: Andrejs Saldavs

Turpinot uzsāktās tradīcijas, pašā vasaras vidū – jūlijā, dramaturgs un režisors Hermanis Paukšs ķēries pie savas jaunākās lugas „Ar spaini pa galvu” iestudēšanas Dramaturgu teātrī. Pati luga tapusi šā gada sākumā un tā ir sarakstīta komēdijas žanrā. Slaucēja prāta zuduma brīdī iesit deputātam ar spaini pa galvu, taču šis pārpratums tiek atrisināts visbrīnišķīgākajā veidā. Kādā? To uzzinās tikai tie, kas atnāks uz izrādi.

“Ko autors ir vēlējies pateikt ar šo darbu? To, ka starp tautu un deputātiem tomēr ir iespējama saskaņa. Vai arī – vienotība…” tā par gaidāmo iestudējumu saka tā autors H. Paukšs.

Komēdiju „Ar spaini pa galvu” skatītājiem būs iespēja noskatīties šā gada beigās. Spilgtas lomas izrādē atveidos Dramaturgu teātra aktieri Agita Muižniece-Polikarpa, Agnese Ērgle, Anita Matisone, Ausma Cirvele, Baiba Jegorova, Baiba Puriņa, Gunta Kusiņa, Inese Pavēne, Inese Vāciete, Ivita Lapiņa, Kristīne Berngarde, Kristīne Hibnere, Laura Leingarte, Liene Zizlāne, Žanete Dondukova, Aivars Alps, Artūrs Zemdega, Austris Pirktiņš, Dagnis Rāgs, Māris Gipters un Ulvis Berkmanis.

Bet vēl šomēnes Dramaturgu teātra Kamerzālē skatītāji var noskatīties A. Ūdra sociāli politisko komēdiju ar laimīgām beigām “Sveķainie cīsiņi” (21. jūlijā), ar ko teātra trupa apceļosi jau teju pusi mūsu valsts, un Hermaņa Paukša jaunāko darbu – komēdiju “Samainītie” (24.jūlijā). Bez tam, jūlijā teātris dosies arī izbraukumos un ar savām izrādēm priecēs gan skatītājus Spīķeru radošajā kvartālā Rīgā (20. jūlijā), gan Ventspils novada Ziru pagastā (22.jūlijā), gan Jelgavas novada Lieplatones pagastā (29.jūlijā).

Dramaturgu teātris un studija atrodas Rīgā, K. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitāna ielas), biļetes uz izrādēm teātra Kamerzālē var iegādāties www.bezrindas.lv. Visu izrāžu sākums Kamerzālē plkst 19:30. Vairāk informācijas par teātri varat skatīt šeit: www.dramaturguteatris.lv