Lugas „Kā tikt pie mazbērniem?” iestudējums

Fotogrāfs: Artūrs Zemdega

Jūnijā Dramaturgu teātrī uzsākts darbs pie Hemaņa Paukša jaunākās, nule sarakstītās komēdijas „Kā tikt pie mazbērniem?” iestudējuma. Lugas galvenais varonis, darbā iegrimis cilvēks, pēc savas mātes uzstājīgiem atgādinājumiem par vēlēšanos tikt pie mazbērniem, sāk meklēt risinājumus šai „problēmai”. Risinājums tiek atrasts, bet nebūt ne tāds, kādu māte bija gaidījusi.

Izrādes režisoram, Dramaturgu  teātra aktierim Artūram Zemdegam šis ir pirmais mēģinājums pievērsties režijas lauciņam. Lomās izrādē būs skatāmi vairāki bijušie teātra 13. aktiermeistarības studijas audzēkņi, kuri nu jau kļuvuši par teātra pamatsastāva aktieriem un bija izteikuši vēlēšanos kopīgi piedalīties jaunās izrādes iestudējumā. Sakarā ar teātra lielo noslogotību un daudzajiem plāniem lugu „Kā tikt pie mazbērniem?” skatītajiem plānots parādīt nākamajā vasarā.

Bet, jau drīzumā – š.g. 2. jūlijā plkst. 18:00 uz Dramaturgu teātra Kamerzāles skatuves būs skatāma Harija Ammera lugas „Uzmanību – ziemeļmeitas!” pirmizrāde (režisors Aldis Pommers). Luga ir par vientuļu cilvēku iepazīšanos ar interneta portālu starpniecību, gluži kā Jaunā Rīgas teātra izrādes „Latviešu mīlestība” turpinājums pēc desmit gadiem. Avīžu sludinājumus jau sen nomainījuši sludinājumi interneta portālos un čats, bet tīri cilvēciskās problēmas kopš tiem laikiem nav mainījušās. Mūsu datorizētajā laikmetā tās ir kļuvušas tikai vēl skaudrākas un atsvešinātība starp cilvēkiem pieaug ar katru jaunu tehnoloģijas atklājumu, ar katru jaunu viedtālruņa modeli.