Sarkangalvīte spēlēsies Slampes pilī

Fotogrāfs: Solvita Stegrēvica – Grāvīte

Svētdien, 28. maijā, plkst. 15:00 ar izrādi „Kā Sarkangalvīte ar vilku spēlējās” Slampes kultūras pilī viesosies Dramaturgu teātris. Izrāde ir veltīta jaunākajiem skatītājiem, taču to būs interesanti noskatīties visai ģimenei kopā. Ar mūsu Sarkangalvīti ir lieli joki! Tas, kā viņa spēlējas ar Vilku, vēl ir tīrais sīkums! Bet ko viņa izdara ar Mednieku un Vecmāmiņu – tie nudien ir īsti brīnumi! Un pats galvenais – izrāde ir arī par čiekuriem un pīrādziņiem! Ļ-o-o-ti garšīgiem. Nē, čiekuri nav garšīgi – tikai pīrādziņi!

Šīs iestudējums ir Dramaturgu teātra repertuārā jau daudzus gadus, un to laikā luga tikusi izrādīta arī ārpus Latvijas. Lugas autors un iestudējuma režisors ir Hermanis Paukšs, lomās izrādē būs skatāmi Dramaturgu teātra aktieri Agita Ijaba, Inese Pavēne, Andrejs Saldavs un Austris Pirktiņš. Biļetes var iegādāties pirms izrādes.

Bet, noslēdzot maija mēnesi, 30. maijā plkst. 19:30 Dramaturgu teātra Kamerzālē Rīgā visiem interesentiem būs iespēja noskatīties dramaturga A.Ūdra lugas “Skumja melodija” iestudējumu A.Saldava režijā, kas pirmizrādi piedzīvoja aizvadītajā decembrī. Lugas žanrs ir drāma, tajā atspoguļotā tēma – sevis meklējumi. Luga ir par vientulību, ko katrs cilvēks izjūt neatkarīgi no tā – cik cilvēku tam ir apkārt, bet lugas tēli ir cilvēki, kas grib būt mīlēti, paši to neprotot. Lomas šajā izrādē veidojuši Dramaturgu teātra aktieri Agita Ijaba, Aiga Alksne, Anna Paukša, Inese Mata, Inese Pavēne, Kristīne Berngarde, Zane Karpenko, Andris Silamiķelis, Artūrs Zemdega, Austris Pirktiņš, Jānis Šmits un Toms Sliede.

Dramaturgu teātris ir dibināts 2007. gadā un šobrīd ir vienīgais teātris Latvijā, kurā tiek iestudēti tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru darbi. Teātris atrodas Rīgā, Kr. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitāna ielas). Biļetes uz izrādēm var iegādāties teātra kasē pirms izrādes, visu izrāžu sākums Kamerzālē plkst. 19:30.