“Uzmanību – ziemeļmeitas!” iestudējums top!

Fotogrāfs: Viktors Karlsons

Turpinās darbs pie Harija Ammera lugas „Uzmanību – ziemeļmeitas!” iestudējuma Dramaturgu teātrī. Gaidāmais darbs būs veltīts samērā plašai sabiedrības daļai – cilvēkiem ap un pāri četrdesmit, jo luga ir par vientuļu cilvēku iepazīšanos ar interneta portālu starpniecību. Stāsts ir par attiecībām starp cilvēkiem, kuri jau iepazinuši dzīvi no dažādām tās pusēm un piedzīvojuši ne vienu vien vilšanos personiskajā dzīvē, par maskām un izlikšanos virtuālajā vidē, kas traucē mums sastapt vienam otru, par vientulību, par dzīvi ar un bez savas otrās puses.

„Šī luga ir gluži kā Jaunā Rīgas teātra izrādes „Latviešu mīlestība” turpinājums pēc desmit gadiem. Kopš tās izrādes ir pagājis laiks, avīžu sludinājumus nomainījuši sludinājumi interneta portālos un čats, bet tīri cilvēciskās problēmas nav mainījušās. Var teikt, ka mūsu datorizētajā laikmetā tās ir pat kļuvušas vēl skaudrākas. Atšvešinātība starp cilvēkiem pieaug ar katru jaunu tehnoloģijas atklājumu, ar katru jaunu viedtālruņa modeli. Kā jau visas lugas, arī šī luga ir par mīlestību. Gribētos skatītājiem dot cerību un spēku mēģināt vēl un vēlreiz, neļauties izmisumam, lai arī kā to dažreiz gribētos!” par lugu saka tās iestudējuma režisors Aldis Pommers.

Iestudējumu veido Dramaturgu teātra aktieris, improvizācijas teātra studijas „Barons Rozenkrancs” vadītājs A.Pommers, kam šī izrāde būs debija režijā, režisora asitente Ausma Cirvele, kustību konsultante Inese Vāciete, skaņas salikumu veidojis Ivars Jaunbērziņš, lomas izrādē atveidos Dramaturgu teātra aktieri Agita Muižniece – Polikarpa, Aija Kuzmane, Anita Matisone, Ausma Cirvele, Dace Upīte, Elīna Skrastiņa, Inese Mata, Inese Vāciete, Leila Bībere, Vineta Ozoliņa, Žanete Dondukova, Aigars Rozentāls, Artis Bērziņš, Artūrs Lazdiņš, Pāvels Ņevodņičenko un Viktors Karlsons.

Lugas „Uzmanību – ziemeļmeitas” pirmizrāde paredzēta jūlijā.

Dramaturgu teātris atrodas Rīgā, Kr. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitāna ielas). Biļetes uz izrādēm var iegādāties teātra kasē pirms izrādes. Visu izrāžu sākums plkst. 19:30.