Limbažu novada Lādezera pamatskolā būs „Sudraba dakšiņas”

Skats no izrādes

Arī maijā Dramaturgu teātra izrādes priecēs skatītājus vairākos mūsu valsts novados! Jau šajā sestdienā, 6. maijā, plkst. 18:00 Limbažu novada Lādezera pamatskolā Dramaturgu teātra aktieru trupa viesosies ar Hermaņa Paukša komēdiju “Sudraba dakšiņas”. Šī luga ir komēdija, kuras pamatā ir paradokss – salasījies mīlas klasiku, miljonārs iztēlojas sevi kā romantiķi, kāda „pelēkā pele” cer nonākt uzmanības centrā, eleganta dāmīte un radošais izgudrotājs cer tikt pie lielākas naudas, bet dauzonīgs skuķis tēlo augļotāju, un kādreizējā bohēmas lēdija cenšas iekārtot savu mietpilsonisko kaktiņu ar sudraba dakšiņām. Kuram gan kādreiz nav gribējies būt tam, kas viņš patiesībā nav?

„Izrādes komiskais efekts veidosies no romantiski – praktiskā nesakritības, uz šo domāšanas veidu atšķirību pamata, un izrādē viss kādā brīdī parādīsies no visnegaidītākās puses,” par šo iestudējumu saka tā režisors Andris Zeibots. Izrādes veidošanā savas daudzās rokas un domas pielikuši gaismu, tērpu un skatuves noformējuma autori, bet lomās būs skatāmi Dramaturga teātra aktieri Ausma Cirvele, Ingrīda Vaivode, Kristīne Berngarde, Liāna Šaltena, Austris Pirktiņš, Māris Gipters, Ulvis Berkmanis. Biļetes uz šo izrādi var iegādāties sabiedriskajā centrā „Lādes vītoli”, bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas.

Dramaturgu teātris šobrīd ir vienīgais teātris Latvijā, kur tiek iestudētas tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru jaunākās lugas. Teātris atrodas Kr. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitāna ielas).