Izstāde „Dramaturgu teātrim – 10 gadi”

Biblioteka_intPar godu martā gaidāmajai jubilejai biedrība „Dramaturgu teātris” sadarbībā ar Rīgas Domes izglītības, kultūras un sporta departamentu un Rīgas Centrālo bibliotēku sagatavojusi izstādi „Dramaturgu teātrim – 10 gadi”, un tā visu marta mēnesi ir apskatāma Rīgas Centrālajā bibliotēkā, Brīvības ielā 49/53, otrajā stāvā. Dramaturgu teātra esošie un bijušie dalībnieki, teātra draugi un skatītāji, kā arī visi citi teātra mākslas cienītāji tiek aicināti apskatīt daudz interesantu, ar Dramaturgu teātra saistītu priekšmetu – aizvadītās desmitgades izrāžu tērpus, rekvizītus, plakātus, programmiņas, žurnālus un foto liecības par Dramaturgu teātra darbību laika posmā no 2007. – 2017. gadam.

Oficiālā izstādes atklāšana notiks pirmdien, 6. martā, no plkst. 18:00. Tajā piedalīsies Dramaturgu teātra prezidente Gunta Kusiņa, šī teātra dramaturgi, režisori un aktieri. Patīkamā gaisotnē būs iespēja redzēt un dzirdēt fragmentus no vecām un jaunām lugām, kā arī iepazīties ar Dramaturgu teātra vēsturi. Pati izstāde gaidīs savus apmeklētājus no 1. līdz 31. martam Rīgas Centrālās bibliotēkas darba laikā – darba dienās no plkst. 9:00 līdz 20:00, sestdienās no plkst. 10:00 līdz 17:00.

Atgādināsim, ka Dramaturgu teātris ir dibināts 2007. gada martā un šobrīd ir vienīgais teātris Latvijā, kurā tiek iestudēti tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru darbi un kur ir iespējams noskatīties visu jaunāko, ko radījuši Andris Zeibots, Anna Kerija Studente, Austris Pirktiņš, Hermanis Paukšs, Uldis Karlovs-Karlovskis un citi mūsdienu latviešu dramaturgi.

Dramaturgu teātris atrodas Rīgā, Kr. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitāna ielas). Biļetes uz izrādēm var iegādāties teātra kasē pirms izrādes vai www.bezrindas.lv, visu izrāžu sākums Kamerzālē plkst. 19:30.