Lugas „Patiesi godīgais ceļa vārds” pirmizrāde

Fotogrāfs: Andrejs Saldavs
Fotogrāfs: Andrejs Saldavs

Š.g. 16. februārī plkst. 19:30 Dramaturgu teātrī būs iespēja noskatīties Hermaņa Paukša komēdijas “Patiesi godīgais ceļa vārds” pirmizrādi plašākam skatītāju lokam. Iestudējuma veidotājs – režisors, dramaturgs un aktieris Andris Zeibots šīs lugas žanru definējis kā varas intrigu komēdiju jeb stāstu par varas un talantu pirkšanu un pārdošanu, par radurakstu un mīlestības varas spēlēm, kā arī citām visdažādākajām varas izpausmēm.

Izrādes veidošanā piedalījies viss teātra radošais kolektīvs, lomās tajā būs skatāmi Dramaturga teātra aktieri Aiga Alksne, Antra Legzdiņa, Ausma Cirvele, Baiba Jegorova, Betija Jušķevica, Elīna Skrastiņa, Evelīna Didrihsone, Gunda Leine, Ilona Šteinberga, Inese Veizāne, Inga Saveļjeva, Inga Špūle, Katrīna Šapale, Kristīne Auzāne, Kristīne Ivanova, Kristīne Kalvāne, Laura Keiša, Liene Nollava, Liene Vida, Linda Liepiņa, Vita Kalniņa, Zane Siliņa, Žanete Dondukova, Aigars Rozentāls, Jānis Šmits, Māris Jirgens, Pāvels Ņevodņičenko, Rūdolfs Birzleja, Valts Valters un Vladimirs Fedorovičs.

Lugu „Patiesi godīgais ceļa vārds” teātra cienītājiem būs iespēja noskatīties arī 22. un 23. februārī. Bet pašā mēneša nogalē, 28.februārī, arī rīdzinieki beidzot varēs noskatīties dažādus Latvijas novadus apceļojušo, visvairāk izrādīto Dramaturgu teātra izrādi, A. Ūdra sociāli politisko komēdiju ar laimīgām beigām “Sveķainie cīsiņi”! Kamēr vieni savelk jostas arvien ciešāk, citi, uzskatot sevi par izredzētajiem, izmantojot visus pieņemtos un legālos līdzekļus, pārvērš sabiedrības īpašumus savos personiskajos. Vai tautai izdosies apturēt šādu „vēzīšu pārlikšanu no vienas kulītes otrā”? Nāciet un uzziniet arī Jūs!

Dramaturgu teātris atrodas Kr. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitāna ielas). Biļetes uz izrādēm var iegādāties teātra kasē pirms izrādes vai www.bezrindas.lv. Visu izrāžu sākums plkst. 19:30.