Dramaturgu teātra diena Degumnieku tautas namā

Fotogrāfs: Andrejs Saldavs
Fotogrāfs: Andrejs Saldavs

Sestdien, 11. februārī, Dramaturgu teātris viesosies Madonas novada Ošupes pagasta Degumnieku Tautas namā, kur, sākot ar plkst. 15:00, ar pusstundas pārtraukumiem, vienā pēcpusdienā teātra cienītājiem būs iespēja noskatīties uzreiz trīs Dramaturgu teātra izrādes: Hermaņa Paukša „Sudraba dakšiņas” (režisors Andris Zeibots) un divas dramaturga Andra Ūdra lugas – „Sveķainie cīsiņi” un „Telefonu grāmata” (abu iestudējumu režisors ir Hermanis Paukšs).

Plkst 15:00 tiks izrādīta H.Paukša liriskā komēdija “Sudraba dakšiņas”, kuras pamatā ir paradokss. Mūsdienīgā uzņēmumā darbojas “hipiju laiku” stilā domājoši personāži, kas iegrimuši savā sapņu un romantikas pasaulē, romantika uz biznesa fona, bet lugas komiskais efekts veidojas uz romantiski – praktiskā nesakritības, uz šo domāšanas veidu atšķirību pamata.

Kā otro šajā teātra pēcpusdienā, plkst. 16:50 varēs noskatīties A. Ūdra sociāli politisko komēdiju ar laimīgām beigām “Sveķainie cīsiņi” un jautrā gaisotnē kopā ar lugas varoņiem mēģināt atmaskot mūsu sabiedrības līderus. Kamēr vieni savelk jostas arvien ciešāk, citi, uzskatot sevi par izredzētajiem, izmantojot visus pieņemtos un legālos līdzekļus, pārvērš sabiedrības īpašumus savos personiskajos. Vai tautai izdosies apturēt šādu „vēzīšu pārlikšanu no vienas kulītes otrā”?…

Bet vakara noslēgumā, plkst. 18:25 – A. Ūdra komēdija „Telefonu grāmata”, kuras inscenējuma autors ir Hermanis Paukšs, režisori – Andris Zeibots un Gunta Kusiņa. Labs režisors spēj iestudēt pat telefonu grāmatu, bet kādēļ gan tas būtu nepieciešams, ja pasaulē ir tik daudz skaistu lugu? Vai šāda materiāla iestudēšana beigsies ar blīkšķi, kas būs dzirdams pat okeāna otrā pusē?

Bet svētdien, 12. februārī plkst. 15:00 ar A. Ūdra komēdiju „Telefonu grāmata”, Dramaturgu teātris viesosies Apes novada Gaujienas Tautas namā. Biļešu cenas pieaugušajiem 3.50 EUR, skolēniem  no 7-18 gadiem 2.00 EUR. Vairāk informācijas šeit: http://www.apesnovads.lv/events/komedija-telefonu-gramata-gaujienas-tn/

Dramaturgu teātris šobrīd ir vienīgais teātris Latvijā, kur tiek iestudētas tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru jaunākās lugas. Teātris atrodas Rīgā, Kr. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitāna ielas).