Lugas “Uzmanību – ziemeļmeitas!” iestudējums

Fotogrāfs: Andrejs Saldavs
Fotogrāfs: Andrejs Saldavs

Nule ar kopīgiem lasījumiem uzsākts Harija Ammera lugas „Uzmanību – ziemeļmeitas!” iestudējums Dramaturgu teātrī. Tas ir pirmais šī autora darbs, kas tiks iestudēts uz teātra skatuves. Lugas apakšvirsraksts „Iepazīšanās rokasgrāmata pusmūža cilvēkiem” norāda uz to, ka gaidāmais darbs būs īpaši veltīts plašai mūsu sabiedrības daļai – sievietēm un vīriešiem ap un pāri četrdesmit, kuriem vēl nav īsti veicies savas otrās pusītes meklējumos.

„Šī luga ir gluži kā Jaunā Rīgas teātra izrādes „Latviešu mīlestība” turpinājums pēc desmit gadiem. Tikai luga „Uzmanību – ziemeļmeitas!” ir par iepazīšanos nevis ar avīžu sludinājumu, bet ar modernāka medija – interneta portālu – starpniecību. Stāsts ir par attiecībām starp cilvēkiem, kuri jau iepazinuši dzīvi no dažādām tās pusēm un piedzīvojuši ne vienu vien vilšanos personiskajā dzīvē, par maskām un izlikšanos virtuālajā vidē, kas traucē mums sastapt vienam otru, par vientulību, par dzīvi ar un bez savas otrās puses. Galu galā, kā jau visas lugas, arī šī luga ir par mīlestību. Gribētos skatītājiem dot cerību un spēku mēģināt vēl un vēlreiz, neļauties izmisumam, lai arī kā to dažreiz gribētos!” par lugu saka tās iestudējuma režisors Aldis Pommers.

Iestudējumu veidos plašs radošais kolektīvs: tās režisors būs Dramaturgu teātra aktieris, improvizācijas teātra studijas „Barons Rozenkrancs” vadītājs A.Pommers, kam šī izrāde būs debija režijā, tandēmā ar asistenti Ausmu Cirveli, kas nesen saņēma balvu kā labākā šī teātra aktrise 2016. gadā, muzikālo noformējumu gatavos Ivars Jaunbērziņš, bet lomas izrādē atveidos Dramaturgu teātra aktieri Agita Ijaba, Agita Muižniece – Polikarpa, Aija Kuzmane, Anita Matisone, Ausma Cirvele, Dace Upīte, Elīna Skrastiņa, Inese Mata, Inese Vāciete, Leila Bībere, Santa Auziņa, Žanete Dondukova, Aigars Rozentāls, Artis Bērziņš, Pāvels Ņevodņičenko, Ulvis Berkmanis un Viktors Karlsons.

Lugas „Uzmanību – ziemeļmeitas” pirmizrāde gaidāma jūnija sākumā, bet jau martā Dramaturgu teātrī interesenti varēs noskatīties Hermaņa Paukša un Andra Zeibota jaunākā kopdarba – lugas „Gaisma tualetē” – iestudējumu 14. aktiermeistarības studijas audzēkņu izpildījumā, vasarā gaidāma dramaturģes Annas Kerijas Studentes lugas “Kad vijoli ar pārrautām stīgām pārņem liesmas” pirmizrāde, sezonas turpinājumā plānoti vēl vairāku citu – gan jaunu, gan jau atzītu dramaturgu darbu iestudējumi uz Kamerzāles skatuves.