H.Paukša lugas “Šokolādes mājiņas” izrādes

Fotogrāfs: Andrejs Saldavs
Fotogrāfs: Andrejs Saldavs

Noslēgušies mēģinājumi, un jaunais gads Dramaturgu teātrī sācies ar H. Paukša jaunākās lugas “Šokolādes mājiņas” izrādēm teātra 15. studijas audzēkņu priekšnesumā. Lugas iestudējums tika uzsākts pērnā gada septembrī, un aizvadītajos četros mēnešos tapusī mācību izrāde ir šīs studijas vairāk nekā 50 audzēkņu pirmā lielā iespēja parādīt apgūtās aktiermeistarības iemaņas un zināšanas uz Dramaturgu teātra Kamerzāles skatuves.

Lugas žanrs ir pasakaina detektīvkomēdija visai ģimenei, un tās autors ir centies priecēt skatītājus ar pasakas par Ansīti un Grietiņu sižeta asprātīgu apspēli. Mežā kāds ēd raganu šokolādes mājiņas un nav skaidrs – kurš tas varētu būt? Kāds visam notiekošajam varētu būt sakars ar Annu un Līzi? Izrādes gaitā atrisinājums, protams, noskaidrojas un tas ir negaidīts! ”Galvenais vēstījums šajā lugā varētu būt tāds: “Pieaugušie arī ir bērni, tikai gados vecāki!” Tā par savu jaunāko darbu saka tā autors un vienlaikus – arī šīs lugas iestudējuma režisors H. Paukšs.

Izrādes veidošanā piedalījies viss teātra radošais kolektīvs, lomas tajā atveido un savā pieredzē dalās arī vairāki Dramaturgu teātra pamatsastāva aktieri. Lugu “Šokolādes mājiņas” studijas audzēkņu radi, draugi un citi teātra interesenti vairākās izrādēs varēs noskatīties vēl visu janvāra mēnesi.

Tikmēr, turpinās pieteikšanās Dramaturgu teātra 17. aktiermeistarības studijai, kas uzsāks darbu 2017. gada aprīlī, bet pieteikties šīm nodarbībām visi interesenti var jau tagad. Mācību process studijā ilgst 18 mēnešus, pirmos piecus no tiem studijas audzēkņi nodarbojas ar vingrinājumiem, izveido nepieciešamo zināšanu un prasmju bāzi aktiermeistarībā, skatuves runā un kustībā, bet pārējā laikā ar studijas dalībniekiem tiek iestudētas un parādītas trīs mācību izrādes.

Dalībnieku reģistrācija pie studijas vadītāja Hermaņa Paukša, sūtot savu pieteikumu uz e-pasta adresi: hermanis.paukss@gmail.com, pieteikumā norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi un tālruņa numuru. Dramaturgu teātris un studija atrodas Kr. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitāna ielas), vairāk informācijas par aktiermeistarības studijām: https://www.dramaturguteatris.lv/?page_id=84