Lugas „Skumja melodija” pirmizrāde

Fotogrāfs:  Andrejs Saldavs
Fotogrāfs: Andrejs Saldavs

Š.g. 19. decembrī plkst. 19:30 Dramaturgu teātra Kamerzālē plašākam skatītāju lokam būs iespēja noskatīties dramaturga Andra Ūdra lugas “Skumja melodija” pirmizrādi. Lugas žanrs ir drāma, skumja melodija – “laghetto” Fa minorā, bet tajā atspoguļotā tēma – sevis meklējumi. Galvenais varonis jūtas dzīvē apmaldījies, nelaimīgs un cenšas atrast atbildes uz saviem jautājumiem – kāpēc ir noticis tas, kas ir noticis un kas ir spējis viņu darīt laimīgu pagātnē. Luga ir par vientulību, ko katrs cilvēks izjūt neatkarīgi no tā – cik cilvēku tam ir apkārt, bet lugas tēli ir cilvēki, kas grib būt mīlēti, paši to neprotot.

„Mūsdienu pasaulē ļaudis dzenas pēc normām, kas izvirzītas no sabiedrības puses: karjera, mīlestība, draudzība… Taču lietas, kas tiek cildinātas un izvirzītas kā primārās, ne vienmēr dara mūs laimīgus. Luga ir skats pašiem uz sevi – par to, kā mēs paši uzbūvējam sev būrus, kuros nevēlamies dzīvot, un nespējam saprast – kāpēc esam nelaimīgi, ja viss, kam it kā vajadzētu būt, mums ir… Lugas mērķis ir likt katram aizdomāties – kas ir tas, kas katru no mums dara laimīgu, tikpat lielā mērā apskatot problēmas otru pusi – kas ir tas, kas dara mūs nelaimīgus,” tā par šo lugu saka tās iestudējuma režisors Andrejs Saldavs.

Luga “Skumja melodija” ir nākamais Andreja Saldava darbs režijā pēc 2014. gadā lielu atzinību guvušās Hermaņa Paukša filozofiskās drāmas “Vai Tev tas neliekas dīvaini, Rodžer?” iestudējuma un pagājušā gadā pirmizrādi piedzīvojušās H.Paukša komēdijas “Godīgā meitene” uzveduma. Lomas izrādē „Skumja melodija” veidojuši Dramaturgu teātra aktieri Agita Ijaba, Aiga Alksne, Inese Mata, Inese Pavēne, Kristīne Berngarde, Zane Karpenko, Andris Silamiķelis, Artūrs Zemdega, Austris Pirktiņš, Jānis Šmits un Toms Sliede.

Biļetes uz izrādēm var iegādāties Dramaturgu teātra kasē pirms izrādes vai www.bezrindas.lv. Biļetes cena pieaugušajiem ir 5.00 euro, ISIC un ITIC karšu īpašniekiem, uzrādot derīgu ISIC vai ITIC karti – 2.50 euro, skolēniem un pensionāriem – 1.00 euro, bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas.