Dramaturgu teātrī varēs redzēt “Šokolādes mājiņas”

Fotogrāfs: Andrejs Saldavs
Fotogrāfs: Andrejs Saldavs

Gada noslēgumā Dramaturgu teātra 15. studijas audzēkņiem rit pēdējie mēģinājumi, lai jau drīzumā – janvāra sākumā – parādītu saviem radiem, draugiem un citiem teātra interesentiem H. Paukša jaunāko lugu “Šokolādes mājiņas”, kuras iestudēšana tika uzsākta septembrī. Šī būs 15. studijas audzēkņu pirmā mācību izrāde, Dramaturgu teātra galvenā režisora Hermaņa Paukša vadībā sperot savus pirmos soļus uz skatuves.

Lugas žanrs ir pasakaina detektīvkomēdija visai ģimenei, un tās autors ir gribējis iepriecināt skatītājus ar asprātīgu pasakas par Ansīti un Grietiņu sižeta apspēli. Kāds ēd raganu šokolādes mājiņas. Kurš tas varētu būt? Tas noskaidrojas izrādes gaitā, un atrisinājums, protams, ir negaidīts! “Šķiet, ka galvenais vēstījums šajā lugā varētu būt tāds: “Pieaugušie arī ir bērni, tikai gados vecāki!” Var sacīt, ka šajā lugā notiek rotaļīga zobošanās par infantilismu.”. Tā par savu jaunāko darbu saka tā autors un vienlaikus – arī šīs lugas iestudējuma režisors H. Paukšs. Izrādes veidošanā piedalās viss teātra radošais kolektīvs, lomas tajā atveidos arī daži teātra pamatsastāva aktieri.

Atgādināsim, ka turpinās pieteikšanās Dramaturgu teātra 17. aktiermeistarības studija, kas uzsāks darbu 2017. gada aprīlī. Pieteikties šīm nodarbībām visi interesenti var jau tagad. Mācību process studijā ilgst 18 mēnešus, pirmos piecus no tiem studijas audzēkņi nodarbojas ar vingrinājumiem, izveido nepieciešamo zināšanu un prasmju bāzi aktiermeistarībā, skatuves runā un kustībā, bet pārējā laikā ar studijas dalībniekiem tiek iestudētas un parādītas trīs mācību izrādes.

Dalībnieku reģistrācija pie studijas vadītāja Hermaņa Paukša sūtot savu pieteikumu uz e-pasta adresi: hermanis.paukss@gmail.com, pieteikumā norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi un tālruņa numuru. Dramaturgu teātris un studija atrodas Kr. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitāna ielas), vairāk informācijas par aktiermeistarības studijām: https://www.dramaturguteatris.lv/?page_id=84