H.Paukša komēdijas „Picu pasūtījāt?” pirmizrāde

Pica10Š.g. 12. oktobrī plkst. 19:30 Dramaturgu teātrī plašākam skatītāju lokam ir iespēja  noskatīties dramaturga Hermaņa Paukša 2015. gada nogalē tapušās komēdijas “Picu pasūtījāt?” pirmizrādi. Šīs lugas žanrs ir groteska – parodija par seriālu veidošanu televīzijā un par šo seriālu autoru aprēķiniem “kā tas izskatīsies?”, bieži vien ignorējot varoņu darbības jēgu un loģiku.

„Neesiet lētticigi, kad gatavojaties ieslēgt kādu televīzijas kanālu, kur pašreklāma piedāvā jums noskatīties „sirdi plosošu mīlas drāmu trīsstūrī”, kurā vienlaikus gaidāma arī “spriedzes pilna superaģentu cīņa” un „Pasaules glābšana no citplanētiešu uzbrukuma un narkotiku atkarības”! Lai noskatītos visu šo „jautrību”, nav nepieciešamas garas stundas pie TV ekrāniem, jo šīs lugas autors to visu ir ietilpinājis šajā „viensērijas” darbā,” par šo lugu saka tās iestudējuma režisors Andris Zeibots.

Lomās izrādē „Picu pasūtījāt?” būs skatāms Dramaturgu teātra aktieru ansamblis: Agita Muižniece-Polikarpa, Armanda Geislere, Baiba Jegorova, Elīna Skrastiņa, Inese Vāciete, Kristīne Ivanova, Zane Siliņa, Aldis Pommers, Jānis Šmits un Māris Jirgens. Lugas autora ieceru īstenošanā savas daudzās rokas un domas pielicis viss Dramaturgu teātra radošais kolektīvs – arī gaismu, tērpu un skatuves noformējuma autori. Komēdiju „Picu pasūtījāt?” visiem teātra cienītājiem šomēnes būs iespēja noskatīties vēl arī 21. oktobrī.

Biļetes uz izrādēm var iegādāties Dramaturgu teātra kasē pirms izrādes vai www.bezrindas.lv. Biļetes cena pieaugušajiem ir 5.00 euro, ISIC un ITIC karšu īpašniekiem, uzrādot derīgu ISIC vai ITIC karti – 2.50 euro, skolēniem un pensionāriem – 1.00 euro, bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas. Vairāk informācijas par teātri un biļešu iegādes iespējām skatīt šeit: www.dramaturguteatris.lv