Dramaturgu teātrī varēs redzēt “Šokolādes mājiņas”

Fotogrāfs: Artūrs Zemdega
Fotogrāfs: Artūrs Zemdega

Noslēdzoties pirmajam mācību pusgadam, septembra sākumā 15. studijas audzēkņi uzsākuši darbu pie savas pirmās mācību izrādes iestudējuma. Dramaturgu teātra galvenā režisora Hermaņa Paukša vadībā savus pirmos soļus uz skatuves topošie aktieri spers, iejūtoties H. Paukša jaunākās lugas “Šokolādes mājiņas” tēlos. Šīs lugas žanrs ir pasakaina detektīvkomēdija visai ģimenei, un tās autors ir gribējis iepriecināt skatītājus ar asprātīgu pasakas par Ansīti un Grietiņu sižeta apspēli. Kāds ēd raganu šokolādes mājiņas. Kurš tas varētu būt? Tas noskaidrojas izrādes gaitā, un atrisinājums, protams, ir negaidīts!

”Šķiet, ka galvenais vēstījums šajā lugā varētu būt tāds: “Pieaugušie arī ir bērni, tikai gados vecāki!” Var sacīt, ka šajā lugā notiek rotaļīga zobošanās par infantilismu.” Tā par savu jaunāko darbu saka tā autors un vienlaikus – arī šīs lugas iestudējuma režisors H. Paukšs. Izrādes veidošanā piedalās viss teātra radošais kolektīvs, lomas tajā atveidos arī daži teātra pamatsastāva aktieri. „Šokolādes mājiņas” 15. studijas audzēkņu draugi, radi un visi citi interesenti varēs redzēt nākamā gada janvārī.

Atgādinām, ka turpinās pieteikšanās Dramaturgu teātra nākamajai, 16. studijai, kas darbu sāks jau šā gada oktobrī. Mācību process studijā ilgst 18 mēnešus, pirmos piecus no tiem studijas audzēkņi nodarbojas ar vingrinājumiem, izveido nepieciešamo zināšanu un prasmju bāzi aktiermeistarībā, skatuves runā un kustībā, bet pārējā laikā ar studijas dalībniekiem tiek iestudētas un parādītas trīs mācību izrādes.

Dramaturgu teātris un studija atrodas Kr. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitāna ielas), vairāk informācijas par aktiermeistarības studijām:

https://www.dramaturguteatris.lv/?page_id=84

Biļetes uz izrādēm var iegādāties teātra kasē pirms izrādes vai www.bezrindas.lv .