Lugas „Patiesi godīgais ceļa vārds” iestudējums

afisa_sept_2016Septembrī, kad sezonu sāk lielākais vairums Latvijas teātru, Dramaturgu teātrī, kas darbojas bez vasaras pārtraukuma, būs iespēja noskatīties Hermaņa Paukša jaunākās komēdijas “Patiesi godīgais ceļa vārds” iestudējumu. Iestudējuma veidotājs – režisors, dramaturgs un aktieris Andris Zeibots šīs lugas žanru definējis kā varas intrigu komēdiju jeb stāstu par varas un talantu pirkšanu un pārdošanu, par radu rakstu un mīlestības varas spēlēm, kā arī citām visdažādākajām varas izpausmēm.

Šī ir teātra 13. studijas diplomdarba izrāde, un lomās tajā būs skatāmi visi šīs studijas audzēkņi, kam palīdzēs un pieredzē dalīsies arī vairāki gan jaunie, gan pieredzējušie Dramaturga teātra pamatsastāva aktieri. Izrādes veidošanā piedalījies viss teātra radošais kolektīvs, un lugu „Patiesi godīgais ceļa vārds” studijas audzēkņu draugiem, radiem un citiem interesentiem vairākās izrādēs būs iespēja noskatīties visu septembra mēnesi.

Bez tam 8. septembrī Dramaturgu teātrī būs skatāma aktiera un dramaturga Austra Pirktiņa komēdija visai ģimenei “Dziļi, dziļi mežā”, kas ir laba iespēja jaunākās paaudzes skatītājiem kopā ar vecākiem apmeklēt Dramaturgu teātri, bet 15. septembrī notiks ilgi gaidītā pirmizrāde – A. Zeibota komēdija „Džungļu joki” (režisori H. Paukšs, A. Zeibots un G. Kusiņa) par civilizāciju sadursmēm mežonīgajā lietus mežā.

Vēl skatītājiem tiek piedāvāta iespēja 22. septembrī noskatīties H.Paukša komēdiju „Sudraba dakšiņas” (režisors A.Zeibots), 23. septembrī varēs atkal atgriezties franču 70-to gadu kino gaisotnē un noskatīties A.Pirktiņa lirisko komēdiju „Nekādu problēmu”, bet 29. septembrī – A.Ūdra sociāli politisko komēdiju ar laimīgām beigām „Sveķainie cīsiņi”. Sezonas turpinājumā pirmizrādes piedzīvos vēl vairāku citu – gan jaunu, gan jau atzītu dramaturgu darbi.

Dramaturgu teātris atrodas Kr. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitānu ielas). Biļetes uz izrādēm var iegādāties teātra kasē pirms izrādes vaiwww.bezrindas.lvVisu izrāžu sākums plkst. 19:30, vairāk informācijas skatīt šeit:www.dramaturguteatris.lv