Dramaturgu teātrī atkal varēs redzēt “Septiņas pēdas zem zemes”

Fotogrāfs: Agita Ijaba
Fotogrāfs: Agita Ijaba

Dramaturgu teātrī turpinās interesants darbs pie latviešu mūsdienu autoru daiļrades iestudējumiem. Augustā savas otrās mācību izrādes, dramaturga Andra Ūdra lugas “Septiņas pēdas zem zemes” iestudējumu uzsākuši 14. studijas audzēkņi teātra galvenā režisora Hermaņa Paukša vadībā.

Izrādes “Septiņas pēdas zem zemes” žanrs ir komēdija – brīdinājums. Kāds datorspēļu atkarīgais, vārdā Balcers, kas jau nospēlējies līdz spēku izsīkumam, pēc ilgstošām cīņām virtuālajā pasaulē beidzot apguļās un aizmieg… un jūtas kā miris. Sapnī viņa smadzenes izmisīgi pieprasa kaut ko mainīt šajā dzīvē – rāda, ka viņu apsēdis atkarības moku dēmons, ka dīvaini rūķi cenšas viņu izrakt no zemes, ka mīļotā cenšas viņu atdzīvināt ar raganas “atgriešanās grāmatas”; palīdzību, turklāt arī  mīļotās māsa palīdz šajā rituālā, un mācītāja veidolā ierodas Gudrā Tēva tēls, mēģinot pamācīt, kas būtu darāms. Skatītājus sagaida daudzi piedzīvojumi un pārpratumi, bet, kā jau komēdijā, visas pārvēršanās, maldīšanās labirintos un citas briesmas tiek laimīgi pārvarētas!

Lugu “Septiņas pēdas zem zemes” studijas audzēkņu radi, draugi un citi teātra mākslas cienītāji teātra Kamerzālē vairākās izrādēs varēs noskatīties šī gada novembrī. Dramaturgu teātris un studija atrodas Kr. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitāna ielas), vairāk informācijas par aktiermeistarības studijām: https://www.dramaturguteatris.lv/

Biļetes uz izrādēm var iegādāties teātra kasē pirms izrādes vai www.bezrindas.lv.